4. regiofinale-cross-2017-2018

Regio Finale Cross Competitie

Zaterdag 17 Maart, een snijdende koude wind uit het Oosten. Voor de zekerheid nog even kijken op  de website van AV Pijnenburg. Daar staat het verlossende woord: HET GAAT DOOR! De regiofinale van het crossseizoen 2017-2018 in de duinen bij Soest!

Door: Paulien Idema

Wie wel eens mee heeft gedaan met de Sylvestercross weet hoe koud het daar kan zijn. Maar dat hield de atleten van AKU die zich hadden geplaatst voor de finale niet tegen. Goed voorbereid op de kou stonden ze aan de start, de kou en het zand trotserend. Helaas niet voor allemaal een podium plaats, maar wat hebben ze het super gedaan! Vooral de jongste pupillen deden het goed, zou dat iets te maken hebben met gewicht en het wegzakken in het zand?

Sem (JPC) liep een fantastische race en kwam als eerste over de finishlijn. Hoe heeft hij de wedstrijd ervaren?

“Het ging in het begin heel goed maar het werd steeds zwaarder. Ik moest over heuveltjes en door het bos en vooral het eind door het zand was zwaar. Ik bouwde mijn race goed op: ik begon rustig en daarna ging ik op tempo lopen. Er was 1 jongetje die bijna de hele wedstrijd vooraan liep maar vlak voor de finish haalde ik hem nog in. En toen werd ik 1e! Eerst was ik niet eens blij omdat ik heel moe was en mijn benen pijn deden. Maar na een paar minuutjes was ik heel blij en ook trots op mijzelf. Toen mocht ik op het podium staan en kreeg ik een hele grote beker. Die staat nu op m’n kamer en mag ik maandag mee naar school om te laten zien!”

Akira werd 4e in zijn leeftijdscategorie. Ook voor hem was er een eervolle vermelding en een mooie beker. Hoe heeft hij (JPB) zijn wedstrijd ervaren?

" ik was heel erg nerveus lang voor de wedstrijd. En het was ook echt heel erg koud. Gelukkig was er thee en tijdens het rennen vergat ik de kou. Ik ben erg blij met mijn vierde plaats. Dit is mijn eerste beker ooit!"

Pupillen B

Bij de pupillen B meisjes werd Esmee 7e en als team kwamen ze als 5e over de finish. Gezien het lopersveld absoluut een top prestatie!

Ik denk dat we terug kunnen kijken op een fantastisch crossseizoen en een hele mooie finale. Als trainers zijn we trots op deze toppers!