1. faq
  2. contact
  1. Je bent hier:
  2. home
  3. jeugd wedstrijden

Wedstrijden voor de atletiek jeugd

Naast trainen is het ook leuk om aan wedstrijden mee te doen. Wij stimuleren dan ook de jeugd van alle leeftijden aan de competities mee te doen.

Atletiek kent een iets andere competitie opzet dan sommige andere sporten. In het voorjaar is er de baancompetitie waarbij een meerkamp wordt afgewikkeld en in het najaar staan de 'cross wedstrijden' op het programma. Dit zijn beiden series van 3 wedstrijden, waarbij de beste teams en individuele atleten naar een regio finale gaan.  Hiernaast zijn er voldoende mogelijkheden om individueel aan losse wedstrijden en prestatielopen mee te doen. Bij de competitie wedstrijden is clubkleding verplicht!

Pupillen Meerkamp 2018

Voor de pupillen staan er wederom 3 meerkamp wedstrijden op de agenda voor 2018.  

Zaterdag 21 April bij AV Startbaan in Amstelveen
Zaterdag 2 Juni bij AAC in Amsterdam
Zaterdag 7 Juli hebben we een thuiswedstrijd bij AKU

De aanvangstijd van alle wedstrijden is om 11.00 uur. De wedstrijden kennen 3 verplichte technische onderdelen (zie onder) en 2 optionele loopnummers met de estafette en de lange afstand.  De wedstrijden beginngen met de (optionele) estafette, gevolgd door de meerkamp, en wordt afgesloten met een 600/1000m. 

Wedstrijd onderdelen van de meerkamp
  1e wedstrijd 2e wedstrijd 3e Wedstrijd
Mini pupillen 40 meter
verspringen
balwerpen
40 meter
verspringen
balwerpen
40 meter
verspringen
balwerpen
C-pupillen 40 meter
verspringen
balwerpen
40 meter
verspringen
balwerpen
40 meter
verspringen
balwerpen
B-pupillen 40 meter
verspringen
balwerpen
40 meter
verspringen
balwerpen
40 meter
hoogspringen
kogelstoten
A1 pupillen 60 meter
verspringen
kogelstoten
60 meter
hoogspringen
Balwerpen
60 meter
verspringen
Kogelstoten
A2 pupillen 60 meter
hoogspringen
kogelstoten
60 meter
verspringen
Kogelstoten
60 meter
verspringen
Balwerpen

Cross Competitie 2018-2019

Lekker rennen door het zand, door de modder, over de heuvels en andere obstakels - dat is de kern van de crosscompetitie. Een serie van 3 pittige wedstrijden in de regio.  Om je te plaatsen voor de finale (4e wedstrijd) moet je aan minimaal twee van de drie wedstrijden hebben meegedaan. Loop je alle drie de wedstrijden, dan tellen je twee beste prestaties mee voor het klassement.

 De eerste wedstrijd van het seizoen 2018-2019 is gepland op zaterdag 10 november. D it wordt een thuiswedstrijd, want deze wordt door AKU georganiseerd. Hoe leuk is dat!!

De andere wedstrijden vinden plaats op:

  • 15 december bij Suomi in Santpoort
  • 26 januari 2018                     bij AV Tempo in Bussum

 
Op 16 maart 2018 vindt de finale plaats (plaats nog niet bekend).

Op www.tigch.nl onder het kopje crosscompetitie staat alle informatie.  AKU is ingedeeld in poule Midden. Ook voor de routebeschrijving en het chronoloog kun je op deze site terecht.  Tevens vind je daar enkele dagen na de wedstrijd de uitslagen en na de derde wedstrijd zie je of je jezelf geplaatst hebt voor de finale. Je kunt je individueel plaatsen, maar óók als team!

Bij iedere wedstrijd zijn er trainers van AKU aanwezig die de warming up met je doen, jouw startnummer hebben en je begeleiden bij de wedstrijd. Je wordt minimaal een half uur voor je starttijd, in je AKU-tenue, bij het parcours verwacht. De trainers zijn bij het parcours te vinden bij de AKU-vlag. Verdere informatie is ook te vinden op www.AKU-uithoorn.nl onder het kopje jeugd en wedstrijden.

Voor de eerste wedstrijd kun je jezelf aanmelden door een mail te sturen naar akuwedstrijdsecretaris@live.nl.
Mocht je je al hebben aangemeld, dan hoef je dat niet nog een keer te doen. Maar meld je wel af, mocht je toch niet mee kunnen doen.

Voor vragen kun je terecht bij jouw trainer.