1. faq
  2. contact
  1. Je bent hier:
  2. home
  3. nieuws
  4. 1e dag trainerscursus groot succes...

Nieuws algemeen 31-10-2016

1e dag trainerscursus groot succes

AKU maakt momenteel een spectaculaire groei door qua ledenaantallen. Vooral bij de jeugd levert dit grote trainingsgroepen op. Om deze groepen in goede banen te kunnen blijven leiden zijn er de afgelopen tijd een aantal nieuwe trainers bijgekomen.
AKU doet er alles aan om zo goed mogelijk opgeleide trainers voor de groepen te kunnen plaatsen, vandaar dat we op zondag 30 oktober zijn begonnen met de aftrap van een interne trainerscursus, onder leiding van Thijs Ros en onze eigen Tim Verlaan.

Door: Rick Duifhuis

Tim en Thijs hebben als atleet én als trainer hun sporen binnen de Nederlandse baanatletiek ruimschoots verdiend, ook zijn ze beiden opgeleid en actief als gymdocent. Deze cursusleiders spatten dan ook over van de kennis en kunde en zijn erg enthousiast om dit over te brengen aan onze jeugdtrainers!

De trainerscursus zal bestaan uit 6 zondagen waarin alle onderdelen aan bod komen, afgesloten met een toetsing.
Thijs verzorgde zondagochtend de aftrap met het onderdeel verspringen. Drie uur lang werden onze trainers bestookt met tips, trucs en praktische oefeningen over hoe je een verspringtraining interessant kan maken voor de jeugd. De trainers ervoeren zelf de oefeningen, konden eigen input geven en werden getriggerd om over bepaalde zaken zelf na te denken.
Na 3 uur oefeningen gedaan te hebben verlieten de meeste trainers met spierpijn de training, maar vol met nieuwe ideeën voor de jeugdtrainingen.

Dus als uw kind volgende week ineens een meter verder springt dan voorheen, dan weet u hoe het komt!