1. faq
  2. contact
  1. Je bent hier:
  2. home
  3. nieuws
  4. 29e kooijman polderloop trekt veel loper...

Nieuws algemeen 06-08-2017

29e Kooijman Polderloop trekt veel lopers naar de Kwakel

Twijfels
Van te voren waren er bij de organisatie van de Kooijman Polderloop wel enige twijfels over het aantal lopers dat naar de Kwakel zou komen om mee te doen aan de Kooiman Polderloop. De late schoolvakantie in deze regio, de halve finale van het Europese kampioenschap van vrouwen en vooral de storm die deze dag over het westen van het land trok waren evt. redenen om minder lopers te verwachten. Maar blijkbaar hebben deze factoren heel veel mensen niet tegengehouden om de loopschoenen aan te trekken en aan de start te verschijnen.
Uiteindelijk verschenen bijna 900 lopers aan de start, 60 meer dan vorig jaar en het viel op dat bij alle afstanden ere en een toename was te zien.

G-run
Om 18.30u. viel het startschot van de G-run en een grote groep van 35 deelnemers met begeleiders waarvan de meesten in het oranje shirt van OnsTweedeThuis liepen, begon aan hun 1,6 kilometer. Veel van hen hebben in het afgelopen jaar getraind bij atletiekvereniging AKU op de dinsdagavond en dat was goed te merken aan hun prestaties. Na afloop ontving elke loper een speciaal voor deze loop ontworpen medaille ter nagedachtenis aan Carol Wijfje. Voor een aantal clienten van OTT was deze afstand al te kort, door de trainingen waren zij al zover dat ze de 4 kilometer konden volbrengen.

De trainingen op de dinsdagavond bij AKU in Uithoorn blijven doorgaan voor deze groep en nieuwe leden kunnen zich nog steeds aanmelden.
De begeleiding en training van de G-groep wordt mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van het Fonds Gehandicaptensport.

Kinderloop
Waar al die kinderen vandaan komen is elke keer weer een verrassing maar om 19.00 uur stonden er weer 225 kinderen tot 12 jaar aan de start voor hun kilometer. De allerkleinsten onder hen, zelfs een paar 2-jarigen, werden meestal begeleid tijdens het lopen door vader of moeder en regelmatig ook opa en oma. Rode konen, soms een traan van vermoeidheid, maar met na afloop met de welverdiende medaille om de nek, kon elk kind voldaan genieten van het gratis ijsje. Er stond een hele lange rij bij de ijskar!

Grote groep aan de start van de 4 km
De "korte" 4 kilometer afstand wordt steeds populairder. Voor een aantal mensen is het een afstand om een snelle tijd neer te zetten, voor anderen die nog niet zo lang lopen is het een heel geschikte afstand.
OOk hier stonden meer dan 200 lopers stonden aan de start. Sjoerd Heemskerk, lid van AKU en trainend bij Phanos in Amsterdam, maakte zich bij de heren al snel los van zijn tegenstanders, sloeg een groot gat en eindigde net als in 2016 met een grote voorsprong op de nummer 2.
Lian Vermue en Kirsten Heemskerk, beiden lid van AKU, presteerden fantastisch met een 2e en 3e plaats.

10 kilometer blijft de afstand voor veel lopers
Een groot lint aan lopers, bijna 450, stond aan de start van de laatste afstand, de 10 kilometer en zij zorgden voor de toeschouwers voor een prachtig spektakel.
Door de opbouw in 2 ronden kwamen de lopers ook 2x langs start en finish, tot grote vreugde van de vele juichende supporters. Snel en minder snel, iedereen werd even enthousiast aangemoedigd met 'nog even volhouden" en "je bent er bijna".
Atletiekvereniging Phanos uit Amsterdam beschikt over een groot aantal talentvolle lopers en dat lieten zij ook in de Kwakel zien. Het erepodium van de 10 km.werd in zijn geheel bemand door atleten van deze vereniging.

Alle uitslagen zijn na te lezen op uitslagen.nl via deze weblink