1. faq
  2. contact
  1. Je bent hier:
  2. home
  3. nieuws
  4. aku brengt bevrijdingsvuur naar uithoorn...

Nieuws loopgroep 30-04-2017

AKU brengt bevrijdingsvuur naar Uithoorn

De Bevrijdingsvuur estafette. 

Voor en na middernacht staat op het 5 Mei Plein in Wageningen het Bevrijdingsvuur centraal. Voor middernacht markeert de Bevrijdingsvuurceremonie de overgang van het herdenken op 4 mei naar de viering van de bevrijding op 5 mei.
Precies om middernacht ontsteekt de burgemeester het Bevrijdingsvuur op het 5 Mei Plein in Wageningen. Daarop volgt de Bevrijdingsvuur estafette: lopersgroepen vanuit vele gemeenten ontvangen van de burgemeester het Bevrijdingsvuur en brengen dat in estafette elk naar hun eigen gemeente. 

De estafette
In de nacht van donderdag 4 en vrijdag 5 mei gaat een groep van 16 lopers van de lopersgroep van Atletiek Klub Uithoorn  het bevrijdingsvuur ophalen in Wageningen en naar Uithoorn brengen.
Groepen van 4 lopers wisselen elkaar steeds na 2 à 3 kilometer af zodat alle lopers uiteindelijk ongeveer 20 kilometer hebben gelopen. Van de groep die loopt draagt steeds één loper de brandende fakkel. De groep wordt voorafgaan door een van de twee fietsers die meegaan om de weg te wijzen.
Er rijdt een touringcar mee waar iedereen die op dat moment niet loopt kan uitrusten om te eten en te drinken.

AKU-familie haalt de lopers in
De AKU-groep start in Wageningen om 00.37 uur en we hebben de planning zo gemaakt dat de hele groep 5 mei vòòr 10.00u. de Irenebrug in Uithoorn bereikt.  
Het zou geweldig zijn als de lopers door een groot aantal leden van AKU, jong en oud, worden ingehaald op de Irenebrug en vandaar worden begeleid naar het gemeentehuis. Uiteraard zijn ook niet AKU-leden van harte welkom om de lopers in te halen.

We willen iedereen vragen om rond 9.45u. in Amstelhoek bij het benzinestation te verzamelen, de lopers zorgen er voor dat ze rond 10.00u. daar aankomen waarna iedereen gezamenlijk naar het gemeentehuis loopt. De lopers vinden het heel leuk als heel veel AKUers en andere belangstellenden bij Amstelhoek staan om het laatste stukje met hen mee te lopen!!!

Onder politiebegeleiding gaan wij dan via de Maximalaan naar het Gemeentehuis van Uithoorn waar voorzitter Wim Verlaan het bevrijdingsvuur aan de burgemeester overhandigt. Met onze fakkel wordt dan het officiele Bevrijdingsvuur aangestoken.

Het Bevrijdingsvuur zal 5 mei de hele dag branden bij het Gemeentehuis van Uithoorn. In de hal van het Gemeentehuis is ook een kleine expositie te bezoeken over Uithoorn in de oorlog.

We rekenen op jullie komst, en laat zien dat je bij AKU hoort.