1. faq
  2. contact
  1. Je bent hier:
  2. home
  3. nieuws
  4. aku ontvangt subsidie van het fonds geha...

Nieuws algemeen 20-02-2017

AKU ontvangt subsidie van het Fonds Gehandicaptensport

G-atletiek

Op 13 december 2016 heeft Atletiek Klub Uithoorn van Fonds Gehandicaptensport een subsidie ontvangen van maximaal € 2000,-- voor het doorontwikkelen en stimuleren van de G-loopgroep.

Deze aanvraag komt voort uit een succesvolle pilot, waarbij er een loopgroep is gevormd met cliënten van Ons Tweede Thuis. Deze groep, van 22 lopers met een verstandelijke beperking, is in 10 weken klaargestoomd voor de allereerste G-Run tijdens de jaarlijkse Kooyman Polderloop in De Kwakel in 2016. De run was een groot succes. Alle deelnemers hebben met plezier deelgenomen aan de voorbereiding en de wedstrijd van 2 kilometer uitgelopen.

Veel cliënten van Ons Tweede Thuis zijn zo enthousiast geworden dat er een groep van 15 deelnemers is ontstaan, die wil blijven hardlopen bij Atletiek Klub Uithoorn. Om dit te realiseren zijn er gesprekken gevoerd tussen Stichting Ons Tweede Thuis en Atletiek Klub Uithoorn en beide partijen zijn zeer enthousiast om de samenwerking voort te zetten.

Met de ontvangen subsidie kunnen we deelnemers behouden en nieuwe leden voor de G-loopgroep werven. Hiermee wordt een stabiel aanbod G-atletiek bij Atletiek Klub Uithoorn gerealiseerd. Met de subsidie van Fonds Gehandicaptensport wordt het opzetten van G-atletiek mogelijk gemaakt.