1. faq
  2. contact
  1. Je bent hier:
  2. home
  3. nieuws
  4. amsterdam city walk 2016...

Nieuws wandelen 10-11-2016

Amsterdam City Walk 2016

AKU-wandelen neemt deel aan de Amsterdam City Walk

Afgelopen zaterdag, 15 oktober, werd de Amsterdam City Walk door 26 deelnemers van de wandelafdeling van AKU gewandeld.

De in totaal 10.000 deelnemers troffen, jammer genoeg, een wat natte hoofdstad maar gewapend met paraplu en regenkleding was het voor wandelaars een magnifieke ervaring.

AKU had gekozen voor de 18 km route. Een route die de deelnemers leidde van het Olympisch stadion langs de Stadionkade naar de Nederlandse Bank. Via de Amstel naar de Stopera en via de Herengracht naar het Rembrandtplein. Over de Wallen de Zeedijk op en via de Warmoesstraat en de Dam richting de Nieuwezijds Voorburgwal. Vervolgens langs de boetiekjes in de 9 Straatjes naar de grachtengordel en de Jordaan richting het Rijksmuseum en door het Vondelpark weer terug naar het Stadion. Langs de route werd de sfeer er goed ingebracht. Verschillende orkesten speelde hun deuntjes en een koor in klederdracht bracht Bij ons de in Jordaan. Bij de stempelposten konden de deelnemers smullen van Amsterdams tafelzuur, oftewel augurk en 'Amsterdamse korstjes'.

Voor de AKU groep was de wandeling weer een feestelijke gebeurtenis. De wandelgroep loopt jaarlijks 3 wandelevenementen en na Egmond en de Bloementocht was dit de derde van het jaar welke wederom door allen met succes werd afgerond.