1. faq
  2. contact
  1. Je bent hier:
  2. home
  3. nieuws
  4. bijna 1.000 deelnemers aan de 1e cross w...

Nieuws jeugd 15-11-2016

Bijna 1.000 deelnemers aan de 1e Cross wedstrijd bij AKU

Eerste wedstrijd van Cross competitie 2016 - 2017 op zaterdag 19 november

Zaterdag 19 november organiseert AKU de eerste crosswedstrijd van het winterseizoen 2016-2017 voor een groot aantal atletiekverenigingen in Noord-Holland en Utrecht. Bijna 1.000 jonge atleten, waaronder 55 van AKU, hebben zich voor deze wedstrijd aangemeld.
De atleten zijn in 9 verschillende leeftijdscategorieën onderverdeeld, jongens en meisjes apart en dat betekende dat er 18 verschillende starts zijn.
Om 11.00 uur wordt van start gegaan met de A-junioren en rond 15.00 uur wordt het laatste startschot gelost voor een van de pupillengroepen. Bij een aantal starts zullen er 70 à 80 kinderen aan de streep staan, dat belooft volop sportieve strijd en spanning.

Grote groep AKU-atleten.

AKU heeft weer veel nieuwe jeugdleden mogen inschrijven in de afgelopen maanden en voor velen zal deze wedstrijd dus de eerste zijn. We hopen natuurlijk dat veel ouders en andere familieleden onze jonge atleten komen aanmoedigen.

Zwaar parcours

Bij de cross wordt er over verschillende afstanden gelopen. Zo leggen de A-junioren 3.000 meter af en lopen de jongste pupillen van 6/7 jaar een afstand van 600 meter.
Parcoursbouwer Kees Verkerk heeft voor de verschillende afstanden een uitdagend parcours samengesteld. Met een aantal vrijwilligers van AKU zal Kees op donderdag en vrijdag aan de slag gaan om de verschillende parcours te bouwen en te zorgen voor een goede afzetting bij de start en finish. Door de vele regen van de afgelopen dagen is het parcours waarschijnlijk behoorlijk zwaar ,
met name de trappen en de heuvel aan de buitenkant van het AKU-terrein worden een pittig obstakel.

Vrijwilligers

AKU is blij dat er weer veel vrijwilligers zijn die bereid zijn om te assisteren bij de start/finish, op de parcoursen, de uitslagenverwerking en in de kantine. Zonder hen was zo'n mooi en groot evenement niet mogelijk. Ook de bouwers van de parcoursen komt lof toe voor hun inzet bij de aanleg.