1. faq
  2. contact
  1. Je bent hier:
  2. home
  3. nieuws
  4. bram anderiessen plaatst zich voor europ...

Nieuws algemeen 06-06-2017

Bram Anderiessen plaatst zich voor Europese Jeugd Kampioenschappen

Europese Jeugd Kampioenschappen
Bram Anderiessen heeft zich door onder de limiet van 3.47,50 op de 1500 meter te lopen geplaatst voor de Europese Jeugd Kampioenschappen. Een topprestatie!
Dit kampioenschap(E.J.K.) wordt gehouden van 20 t/m 23 juli 2017 in het Italiaanse Grosseto.

Bram is jarenlang lid geweest van AKU en is in die periode vaak Nederlands kampioen geworden op de 800 en 1500 meter, indoor en op de baan. Zijn talent was toen al duidelijk zichtbaar.
Op 15-jarige leeftijd is hij overgestapt naar het team van TDR in Castricum omdat de trainingsomstandigheden en de begeleiding daar professioneler zijn. Daar heeft hij zich verder kunnen ontwikkelen tot een van Nederlands grootste talenten op de middenlange afstand.

Limiet
In het Belgische Oordegem liep Bram al onder de limiet van 3.47,50 met een tijd van 3.47,20. Afgelopen vrijdag deed hij dat tijdens een wedstrijd in Nijmegen nog eens dunnetjes over door een tijd van 3.45.85 te lopen.
Na afloop mocht hij op het podium het behalen van de limiet vieren met het openen van een fles champagne.

De komende tijd zal in het teken staan van het lopen van een aantal 800 meter wedstrijden om de snelheid en tempohardheid nog groter te maken. Met deze gerichte en gedoseerde training moet hij in staat zijn om in Italië een medaille te halen.

foto: www.teamdistancerunners.nl