1. faq
  2. contact
  1. Je bent hier:
  2. home
  3. nieuws
  4. de elfsteden estafette van 10 op 11 juni...

Nieuws algemeen 12-07-2016

De Elfsteden estafette van 10 op 11 juni is succesvol verlopen.

AKU verovert Friesland in 216 km non-stop estafette

Op 10 en 11 juni hebben 8 lopers en 4 begeleiders als team namens Atletiek Klub Uithoorn (AKU) meegedaan aan de 2de editie van de  Decathlon Elfsteden Estafette. Deze non-stop loopestafette over een afstand van 216 kilometer voerde dwars door Friesland langs de traditionele Friese "elf steden", inclusief het beroemde bruggetje in Bartlehiem.

Op vrijdagavond 20:56 startte het eerste team, bestaande uit Jaap Bouwmeester, Atie van Oostveen, Huub Jansen en Esther Visscher onder de begeleiding van Theo van Rossum als chauffeur en Arie van Oostveen als fietsnavigator in Ljouwert (Leeuwarden) aan de eerste etappe. In blokken van 2 kilometer werden de eerste 70 kilometer afgelegd via Drylts (IJlst) en Snits (Sneek) naar Oudemirdum.

Hier werd de groep afgelost door het tweede team, bestaande uit lopers Ronald Velten, Karin Versteeg, Baukje Verbruggen en Harry Langeveld, en begeleiders Frits Velten en Hans Versteeg. Zij stonden om 03:30 uur ’s nachts te popelen om het "stokje" over te nemen voor hun eerste deel van de estafette.

Via Starum (Stavoren), Hylpen (Hindelopen), Warkum (Workum), Boalsert (Bolsward) werd eveneens 70 kilometer afgelegd om het stokje in Harns (Harlingen) weer door te geven aan het eerste team dat het naar Bartlehiem bracht.

Hier wisselde de teams nog een keer voor de laatste etappe van naar  Dokkum en terug naar Ljouwert.

Vlak voor Ljouwert kwamen de teams weer samen om als 1 team het laatste stukje te volbrengen en na 216 kilometer en 19 uur 39 minuten en 26 seconden te finishen in Ljouwert.

Na het overhandigen van de stempelkaart kon het welverdiende Elfstedenkruisje in ontvangst worden genomen en de topprestatie worden gevierd…

U begrijpt, het bleef nog lang onrustig in Ljouwert!

Het team bedankt Rene (Endurosportz) en Arie (Vorm & tekst Uithoorn) voor de teamshirts met het fraaie Elfsteden ontwerp!

Ook de Nieuwe Meerbode deed verslag van de Elfsteden Estafette