1. faq
  2. contact
  1. Je bent hier:
  2. home
  3. nieuws
  4. kooyman polderloop groot loopspektakel...

Nieuws algemeen 10-07-2017

Kooyman Polderloop groot loopspektakel

Polderfeest en Kooyman Polderloop
Donderdag 3 augustus wordt traditioneel op de tweede dag van het Kwakelse Polderfeest de Kooyman Polderloop gehouden. De organisatie van deze regionaal zeer populaire loop is een samenwerking tussen Atletiek Klub Uithoorn (AKU) en Feestcomité de Kwakel.

Start en finish
De start en finish vindt ook dit jaar weer plaats op het Evenemententerrein in de Kwakel achter het sportpark van KDO. Daar staat ook de grote tent waar kan worden ingeschreven en waar ruimte is voor omkleden en tassen. Daarnaast stelt KDO een aantal kleedruimtes beschikbaar waar ook kan worden gedouchet.
De Kooyman Polderloop wordt, hoewel deze midden in de vakantieperiode valt, al jaren druk bezocht en veel lopers komen graag naar de Kwakel om aan deze gezellige loop mee te doen. Er staan ieder jaar opnieuw heel veel toeschouwers langs de route en zij kunnen de lopers van de diverse afstanden zien langskomen.

1 km Kinderloop
De Kinderloop over 1 kilometer wordt steeds populairder, de laatste jaren staan ruim 200 kinderen aan de start (velen met hun ouders!).

4 km en 10 km
De 4 kilometer afstand en met name de 10 kilometer afstand trekken een groot aantal lopers, we verwachten dit jaar meer dan 700 enthousiaste lopers aan de start van deze twee afstanden.

G-Run
Daarnaast heeft AKU in samenwerking met stichting Ons Tweede Thuis vorig jaar de G-Run in het programma opgenomen en dat was zo’n succes dat een groot aantal mensen die hebben deelgenomen aan de Kooyman Polderloop G-Run nu wekelijks bij AKU op de atletiekbaan trainen.
AKU heeft er daarom niet aan getwijfeld om dit initiatief een vervolg te geven en daarom start de Kooyman Polderloop ook dit jaar met een G-run over 1,6 kilometer. Naast clienten van Ons Tweede Thuis zijn uiteraard andere mensen met een beperking van harte welkom om aan de G-run mee te doen.

Carol Wijfje
Tot groot verdriet van de familie Wijfje en de grote familie van ons Tweede Thuis, is een van lopers van de G-groep, Carol Wijfje, een aantal maanden geleden zeer onverwacht overleden. Carol was niet alleen een heel enthousiaste loper tijdens de G-Run en de trainingen bij AKU, zij was ook het “zonnetje” in de familie Wijfje en bij vele cliënten en medewerkers van Ons Tweede Thuis.
Het verdriet is er nog steeds, maar juist Carol was een voorbeeld hoe je positief en met vreugde in het leven kan staan. De familie Wijfje vindt het belangrijk dat de manier waarop zij haar leven kleurde, blijft voortleven. Daarom zal elke deelnemer aan de G-Run als eerbetoon en herinnering aan Carol bij de finish een door de familie speciaal ontworpen medaille ontvangen.

Programma in het kort
18.30 uur   start G-run over 1,6 kilometer
19.00 uur   start Kinderloop over 1 kilometer
19.15 uur   start  4 kilometer
 20.00 uur  start 10 kilometer

Herinnering
Deelnemers aan de G-Run en de 1 km Kinderloop ontvangen een mooie medaille en daarnaast krijgen alle deelnemende kinderen na afloop nog een ijsje.
Deelnemers aan de 4 en 10 kilometer ontvangen naast het traditionele plantje een extra herinnering.

Kans op extra prijs

Hoofdsponsor Kooyman BV stelt tijdens de 29e Kooyman Polderloop De Kwakel een extra prijs ter beschikking. Het betreft een Wall Swing schommel ter waarde van € 165,-!

Uw startnummer is uw lotnummer, dus alle deelnemers maken kans op deze fraaie prijs. Doe mee op www.kooymanbv.nl/polderloop !


Inschrijven
Op de dag zelf inschrijven kan vanaf 18.00 uur in de Feesttent.

Voorinschrijven (voorkeur) kan via www.inschrijven.nl

Meer informatie over de 29e Kooyman Polderloop is te vinden op deze website in de Agenda en in de diverse Nieuws berichten.