1. faq
  2. contact
  1. Je bent hier:
  2. home
  3. nieuws
  4. meiden a1 veroveren 2e plaats bij finale...

Nieuws jeugd 18-09-2016

Meiden A1 veroveren 2e plaats bij finales

Op zaterdag 17 september waren de regio finales van de pupillencompetitie plaats in Beverwijk. Voor AKU hadden A2-atlete Jade Linthorst (individueel) en de Meisjes A1 en Jongens Mini’s zich gekwalificeerd door goed te presteren op 2 van de 3 pupillen competitiewedstrijden

Meisjes A1
De meiden waren er op gebrand dit jaar een plek op het podium te behalen. De meisjes A1 behaalde op hun 4 x 60 m eveneens de 2e plaats door voor het eerste onder de 38 seconden te lopen in een nieuw persoonlijk record van 37,71 sec! Na dit prachtige resultaat verliep ook het balwerpen goed, waarbij 2 meiden hun PR verbeterden (Filia 20,86 cm, Fenna 22,73 cm).  Op de spring bleven de resultaten wat achter bij de verwachtingen. Slechts 2 meiden lukte het onder de 10 seconden te lopen, waarbij Naomi een nieuw PR liep van 9,98. Echter door de goede prestaties op de andere onderdelen werd Esmee 9e, Fenna 11e , Naomi 12e en Filia 18e  in het eindklassement, hetgeen goed om de 2e plaats als team te veroveren!

Jongens Mini’s
Het was dit jaar voor het eerst dat mini's zich konden kwalificeren voor de finale. Dat de Jongens Mini’s zich geplaatst hadden is bijzonder doordat een aantal slechts een paar maanden op atletiek zit!  De jongens mini liepen op hun 4 x 40m een prachtige tijd van 36,47 sec. die hun de 2e plaats opleverde. Op de individuele onderdelen was de concurrentie sterk. Toch lukte het de jongens de 6e plaats in het eindklassement te veroveren. Een uitmuntende prestatie van deze jonge groep atleten!

Jade Linthorst
In sterk veld heeft Jade een uitstekende prestatie neergezet met 2 nieuwe persoonlijke records. Ze stootte een PR van 7,24 en verbeterde haar PR bij het hoogspringen met 10 cm naar 1.20m. Bij de sprint lukte het helaas om dichterbij haar sterke concurrenten te komen, waardoor ze in het klassement eindigde op de 13e plaats, wat een zeer knappe prestatie is!

Klik hier voor een volledig verslag