1. faq
  2. contact
  1. Je bent hier:
  2. home
  3. nieuws
  4. mooie prestaties tijdens zonnig aku club...

Nieuws algemeen 26-09-2016

Mooie prestaties tijdens zonnig AKU Clubkampioenschap 2016

Op de warmste 25e september ooit gemeten streden maar liefst 125 atleten om een podiumplaats tijdens de jaarlijkse AKU Clubkampioenschappen op de AKU-accommodatie op Sportpark De Randhoorn in Uithoorn. Een topdag waar mening topprestatie werd neergezet.

De laatste zondag van september staat bij leden van AKU al jaren in de agenda geblokkeerd voor de traditionele clubkampioenschappen.
Leden, ouders, vrijwilligers, familie en vrienden streden in de warme September zon om een podiumplaats, waarbij menig persoonlijk record sneuvelde.

Dit jaar deden maar liefst 125 atleten mee aan de meerkamp (sprint, middellange afstand, verspringen, hoogspringen, kogelstoten/balgooien en speerwerpen) of één van de middellange loopafstanden.

Een selectie sfeerfoto's, gemaakt door Ronald Velten is hier te vinden in de Foto albums.

Alle deelnemers waren ingedeeld in leeftijdsklassen, zodat iedereen van jong tot oud kans maakt om kampioen te worden in zijn of haar categorie.
Om half 11 werd gestart met de ‘technische’ nummers, waarna de diverse sprintafstanden voor de jeugdatleten op het programma stonden.

Met (groot)ouders, vrienden en bekenden als publiek langs de kant op de bankjes op eigen meegebrachte strandstoelen was de sfeer uitstekend.
Na de sprint was de baan voor de langere afstand lopers van de club, voor wie een 3000 meter op het programma stond.

Na dit onderdeel stonden de laatste looponderdelen van de meerkamp op de rol, een onderdeel dat veel punten oplevert voor het eindklassement. Dit laatste was te merken in de scherpte waarmee gestreden werd om een goede eindtijd. In veel gevallen maakte dit het verschil tussen nummer 1 en 2, en in sommige gevallen wel of geen podiumplaats. 

Tijdens een prijsuitreiking bij Het Klokhuis, waarvoor bijna iedereen bleef (!), kon ik met gepaste trots de medailles uitreiken aan de volgende clubkampioenen:

AKU Clubkampioenen 2016

 Categorie

Clubkampioen 2016

JPMini Florian Faber 
JPC Jessie Haringsma
JPB Maxime Donchenko
JPA1 Abel Kloppenburg
JPA2 Stefan de Waal
JJD Niels Rewijk
JJC Sjoerd Polder
JJB Thimo Maijenburg
Senioren M Marcel de Jong
MPMini Mirte Gunther
MPC Elin van Dijken
MPB Maud Schrama
MPA1 Esmee Meering
MPA2 Jade Linthorst
MJD Sindy de Bruijn
MJC Paulien Idema
Senioren V Maaike de Wildt
3000m M Ronald Velten
3000m V Nathalie Hofstee (MPA!)
Pupillencup 2016 Jade Linthorst

Alle podiumplaatsen zijn bij terug te lezen op:
Jeugd > Verslagen
Senioren > Verslagen
Loopgroepen > Verslagen

Een selectie van de foto's van de dag zelf en van de prijsuitreiking is hier te vinden. 

Na de prijsuitreiking was er nog een alternatieve familie estafette. In deze estafette moest een uitdagend parcours worden afgelegd dat was uitgezet door onze jongste trainers. De gelegenheidsteams legden met veel gelach, maar ook met het nodige fanatisme al tijgerend, touwtje springend en kruiwagend het parcours af, hetgeen een mooie afsluiting van de dag vormde. Kortom een top dag!

Namens het bestuur wil ik alle nieuwe clubkampioenen van harte feliciteren met hun prestatie!  Ook wil ik namens de deelnemers de organisatie, de vrijwilligers en alle andere mensen die ons vanaf de kant hebben staan toejuichen bedanken voor deze dag. Het was een topdag waarin AKU bewijst wederom één grote familie te zijn.
 
Wim Verlaan
Voorzitter Atletiek Klub Uithoorn