1. faq
  2. contact
  1. Je bent hier:
  2. home
  3. nieuws
  4. veel enthousiasme tijdens schoolatletiek...

Nieuws jeugd 30-09-2017

Veel enthousiasme tijdens schoolatletiek ochtend bij AKU

Kennismaken met atletiek
Op zaterdag 28 september verzamelden meer dan 250 kinderen uit groepen 3 en 4 van een aantal basisscholen in Uithoorn zich om 9.00 uur met leerkrachten en ouders op de atletiekbaan bij AKU.

Samen met Videt
De wedstrijdcommissie van AKU had in samenwerking met Videt een programma gemaakt waarbij de kinderen in een circuitvorm kennis konden maken met 6 atletiekonderdelen. Elk onderdeel duurde 20 minuten en daarin was er voldoende tijd om goed te ervaren wat dat atletiekonderdeel inhield.

De onderdelen
De circuitonderdelen waren sprinten, verspringen, een hele ronde van 400 meter lopen, balwerpen, kogelstoten en een hindernisbaan.
Er werd gestart met een warming-up van een ronde op de atletiekbaan en het was een prachtig gezicht om 250 kinderen over de baan te zien lopen.

Alles dubbel uitgezet
Elk atletiekonderdeel was 2x uitgezet op de atletiekbaan om lange wachttijden te voorkomen. Zo kon ieder kind volop genieten van een onderdeel. Een grote groep vrijwilligers van AKU stond op elk onderdeel klaar om de kinderen goed te begeleiden. De groepen bestonden gemiddeld uit 25 kinderen.

Groot enthousiasme
Het enthousiasme onder de kinderen was heel groot en voor enkelen was 20 minuten soms te kort omdat ze graag nog een keer wilden sprinten, verspringen of nog een keer de kogel weg wilden gooien. Na elk onderdeel van 20 minuten werd er gewisseld en na 3 onderdelen was er een pauze van een kwartier.

Moe maar voldaan
Na afloop gingen de kinderen moe maar heel voldaan naar huis en hadden ze genoten van een heerlijke sportochtend.
Hopelijk smaakt dit naar meer!