1. Je bent hier:
  2. home
  3. nieuws
  4. 36e uithoorns mooiste de loop: laatste n...

Nieuws algemeen 19-01-2020

36e Uithoorns Mooiste de Loop: laatste nieuwtjes

A.s. zondag 26 januari vindt weer Uithoorns grootste evenement plaats.

Gelet op het grote aantal voorinschrijvingen en het grote aantal circuitinschrijvers verwacht de organisatie tussen de 1500 en 1600 deelnemers aan de start. Het uiteindelijke aantal hangt deels altijd af van de weersomstandigheden, de lange termijn voorspellingen wijzen op redelijk zacht winterweer.
Sportpark de Randhoorn zal op deze dag helemaal in het teken staan van dit geweldige loopevenement. Zo zullen alle deelnemers aan de Specials G-Run worden opgevangen in het clubhuis van AKU, daarnaast maakt de organisatie graag gebruik van het clubhuis van wielerclub UWTC voor de opvang van de Businessloop teams en de vele sponsors. Teams kunnen zich nog inschrijven voor de Businessloop.

De overige deelnemers melden zich in het clubhuis van v.v. Legmeervogels voor het voorinschrijven of ophalen van het startnummer. v.v. Legmeervogels stelt elk jaar hun accommodatie weer beschikbaar, waardoor er optimale faciliteiten zijn als voldoende kleed- en toiletruimtes, een bewaakte ruimte om waardevolle spullen in bewaring te geven, etc.
AKU is blij met zulke goede ‘buren’.

Parcours onveranderd

Dit jaar zal het parcours van de lange afstanden gelijk zijn aan vorig jaar en dat betekent dat er weer vele mooie plekjes in Uithoorn en de Kwakel worden aangedaan, zoals de Vuurlijn, het Zijdelmeer en de Amstel vanaf de Vrouwenakker.

Extra brug over water

De organisatie maakt naast de grote parkeerplaatsen van het sportpark graag gebruik van het aanbod van een aantal bedrijven langs de Noorddammerweg en de Randweg om op hun terrein auto’s neer te zetten. Om de loopafstand naar de inschrijvingen niet te groot te maken, wordt er een loopbrug over het water langs de Noorddammerweg gelegd voor een directe verbinding naar het clubhuis van v.v. Legmeervogels. Deze brug wordt beschikbaar gesteld door Van Schie uit
Mijdrecht, tevens afstandssponsor van de Van Schie 5 kilometer.

Specials G-Run en AH Jos van den Berg GeZZinsloop

Voorafgaand aan de langere afstanden zal de Specials G-Run over 1 kilometer worden gelopen, en daarna is er speciaal voor de kinderen t/m 11 jaar (en hun ouders...) de AH Jos van den Berg 1 km GeZZinsloop. Alle kinderen ontvangen dit jaar naast een mooie medaille als herinnering ook een goodybag met leuke spullen als waardebonnen, een fluorpen, een stuk fruit, een sleutelhanger, etc.

Van Schie 5 kilometer loop, Takii 10 kilometer loop en Vakantiemakelaar 10 Engelse Mijlen

Voor alle deelnemers aan de 5 en 10 kilometer en de 10 Engelse Mijlen ligt er na afloop niet alleen fruit en water klaar, maar ook een mooie handdoek van 50 x 100 cm als herinnering die deze editie van de loop speciaal is ontworpen in het kader van 200 jaar Uithoorn. Dit is mogelijk door met name de bijdragen van de afstandssponsors, de Gemeente Uithoorn, het SPUK en Arie Bottinga vorm & tekst Uithoorn.

Daarnaast ontvangt elke 100e deelnemer van de 3 lange afstanden een heerlijke taart van Brood- en banketbakkerij Jan Westerbos en Mens uit De Kwakel.

Programma

10.15 uur   1 kilometer Specials G-Run
10.30 uur   AH Jos van den Berg 1 kilometer GeZzinsloop voor jeugd t/m 11 jaar
11.00 uur   Van Schie 5 kilometer Loop
11.05 uur   Takii 10 kilometer Loop
11.05 uur   Vakantiemakelaar 10 Engelse Mijlen

Inschrijven

Inschrijven kan op de dag zelf vanaf 9.00 uur in de kantine van v.v. Legmeervogels.

Kom op tijd!

Het Zorg en Zekerheid Circuit trekt dit seizoen een record aantal deelnemers. Gezien het mooie loopweer dat voor zondag verwacht wordt kan het ook in Uithoorn erg druk worden. Door de grote belangstelling werd bij 2 wedstrijden uit het Circuit de start iets uitgesteld en dat willen wij graag voorkomen!
Kom dus op tijd naar Uithoorn Mooiste de Loop.

Startschot

Het startschot van de Specials G-Run zal worden gelost door Jos van den Berg, wethouder Jan Hazen schiet de lopers over de 3 lange afstanden weg.

Vrijwilligers

De organisatie van dit loopevenement is alleen maar mogelijk met de hulp van de meer dan 150 vrijwilligers die op deze dag klaar staan voor de lopers: als verkeersregelaar, bij de inschrijvingen, de start/finish, het parkeren, etc. AKU wil langs deze weg zijn vrijwilligers enorm bedanken voor hun inzet.

Wegafsluitingen

Het zal niemand verbazen dat met zo’n groot loopevenement een aantal wegen/wijken tijdelijk afgesloten worden voor het verkeer, met name Legmeer-West zal langere tijd afgesloten zijn. Alle omwonenden zijn op de hoogte gebracht van de tijden waarop straten zijn afgesloten/gehinderd en deze week zal er een overzicht staan van alle afsluitingen in de plaatselijke krant en op deze website.

Omwonenden zullen geen last hebben van auto’s die een parkeerplek zoeken. Naast de grote parkeerplaats van de Randhoorn heeft de organisatie een aantal bedrijven op de Noorddammerweg en de Randweg bereid gevonden om auto’s op hun terrein te laten parkeren. Er wordt een tijdelijke brug over de sloot gelegd die er voor zorgt dat deelnemers vanaf de Noorddammerweg direct naar de kantine van Legmeervogels kunnen lopen.

Meer informatie?

Kijk voor uitgebreide informatie op: www.uithoornsmooiste.nl