1. faq
  2. contact
  1. Je bent hier:
  2. home
  3. nieuws
  4. kooyman polderloop belooft weer groot lo...

Nieuws algemeen 15-07-2019

Kooyman Polderloop belooft weer groot loopspektakel te worden

Op de tweede dag van het jaarlijkse Kwakelse Polderfeest wordt de Kooyman Polderloop gehouden.
Dit jaar al weer voor de 31e keer op donderdagavond 1 augustus.
De organisatie van deze regionaal zeer populaire loop is weer een samenwerking tussen atletiekvereniging AKU en het Feestcomité De Kwakel .

De start en finish vindt ook dit jaar weer plaats op het evenemententerrein in de Kwakel achter het sportpark van KDO. Daar staat ook de grote tent waar kan worden ingeschreven en  ruimte is om om te kleden en tassen neer te zetten. Daarnaast stelt KDO  weer een aantal kleedruimtes beschikbaar waar ook kan worden omgekleed en gedouchet.

De Kooyman Polderloop is, hoewel deze midden in de vakantieperiode valt, al jaren druk bezocht en de lopers komen graag naar de Kwakel om aan deze gezellige loop mee te doen. Er staan altijd heel veel toeschouwers langs de weg en op de Vuurlijn en zij kunnen op deze manier de lopers een paar keer zien passeren.

De Kinderloop over 1 kilometer wordt steeds populairder, meer dan 200 kinderen staan de laatste jaren aan de start. Vorig jaar was door het de hoge temperaturen het aantal lopers op de 4 km en 10 km minder dan andere jaren, maar we verwachten, bij normale omstandigheden, ook dit jaar weer meer dan 700 enthousiaste lopers aan de start van deze twee afstanden.

Team Battle, snelste team van de Kwakel

Dit jaar is er voor het eerst een apart klassement op de 4 kilometer voor teams bij de Kooijman Polderloop.
Teams van 4 personen kunnen strijden voor de titel  'Beste team van de Kwakel 2019'.

!! Per abuis heeft in andere aankondigingen gestaan dat de tijd van de 4e loper beslissend is en het team van 4 bij elkaar moet blijven. Dat is niet zo, de tijden van de 4 lopers worden bij elkaar opgeteld zodat het snelste team ook de winnaar wordt.

Vraag familie, vrienden-vriendinnen, je eigen sportteam of buren om samen een team te vormen en ga de uitdaging aan.

Inschrijven kan op de avond zelf maar ook vooraf via AKU, www.aku-uithoorn.nl, of via Jos Lakerveld, jostineke8@gmail.com.
Jos kan je ook verder informeren over dit spectaculaire onderdeel.

Specials G-Run
Twee jaar geleden heeft AKU in samenwerking met stichting Ons Tweede Thuis een G-run in het programma opgenomen en dat was zo’n succes dat een groot aantal G-Runners die hebben deelgenomen aan die Kooyman Polderloop nu wekelijks bij AKU op de atletiekbaan trainen.

De organisatie heeft niet getwijfeld om dit initiatief een vervolg te geven en daarom start de Kooyman Polderloop ook dit jaar met een loop van 1,6 km onder de naam Specials G-run. Naast clienten van Ons Tweede Thuis zijn uiteraard andere mensen met een beperking van harte welkom om aan de Specials G-run mee  te doen. 

Programma
Het programma van de Kooyman Polderloop:
18.30 u.: start Specials G-Run over 1,6 kilometer
19.
00 u.: start kinderloop over 1 kilometer
19.
15 u.: start 4 kilometer
20.
00 u.: start 10 kilometer

De inschrijving start om 18.00u in de Feesttent

Deelnemers aan de Specials G-run en de 1 km Kinderloop ontvangen een mooie medaille  en daarnaast krijgen alle deelnemende kinderen na afloop nog een raketijsje.

Deelnemers aan de 4 en 10 kilometer ontvangen naast het traditionele plantje een extra herinnering.
Daarnaast zijn er elke 100e finisher op de 4 km en de 10 km heerlijke verse taarten beschikbaar van Brood- en Banketbakkerij Jan Westerbos & Mens uit De Kwakel en Mijdrecht.

Voorinschrijven kan via www.inschrijven.nl