1. faq
  2. contact
  1. Je bent hier:
  2. home
  3. nieuws
  4. welke afstand loop jij in een uur of in ...

Nieuws algemeen 28-08-2019

Welke afstand loop jij in een uur of in een half uur?

Donderdagavond 5 september organiseert Atletiekvereniging AKU het Uur/half Uur van Uithoorn, het 3e loopevenement van het Auto Berkelaar Zomeravondcircuit 2019.

Bij dit loopevenement gaat het er niet om wie als eerste of snelste de finishstreep over gaat, het gaat erom welke afstand je aflegt in een uur of een half uur.

Half Uur loop
Dit jaar bestaat ook de mogelijkheid om te kijken welke afstand je in een half uur kunt afleggen. Er zijn steeds meer jongeren die aan het Rondje Zijdelmeer en de Kooijman Polderloop meedoen. Omdat een uur lang hardlopen voor hen mogelijk wel erg lang is, kunnen zij nu ook de afstand van een half uur lopen. Dit geldt uiteraard niet alleen voor de jeugd, ook voor veel oudere lopers is een half uur hard lopen voldoende uitdaging en zij zijn dus ook van harte welkom.

Organisatie
De start van het Uur/half Uur van Uithoorn is op de wielerbaan van UWTC naast het clubhuis van atletiekvereniging AKU. Het gaat erom dat je na de start zoveel mogelijk rondjes op de wielerbaan loopt. Bij de doorkomst bij de startlijn wordt bijgehouden hoeveel rondjes je aflegt.
Bij de Uurloop wordt na 55 minuten een signaal gegeven dat er nog 5 minuten gelopen moet worden en na precies een uur wordt een tweede signaal gegeven, bij Half uurloop is dat hetzelfde signaal na 25 minuten en het tweede signaal na 30 minuten.

Je stopt met lopen en vervolgens zijn er mensen op het parcours die de afstand voor je meten op de plaats waar je bent gestopt. Het is dus echt een wedstrijd met jezelf. Na afloop verzamelen de deelnemers zich in het clubhuis van AKU op de atletiekbaan om de afstand te horen die je in het uur/half uur hebt gelopen.
De brug van de wielerbaan boven de ingang van het sportpark vormt elke keer wel een hindernis maar is tevens een speciale uitdaging.

Inschrijven en start
Het startsignaal voor de Uurloop wordt om 19.15 uur gegeven en voor de Half uurloop om 19.45 uur.
Door deze verschillende starttijden voor de uurloop en de halfuur loop finishen alle lopers om 20.15 uur

De inschrijving is vanaf 18.30 uur in het clubhuis van AKU op sportpark de Randhoorn.
Het inschrijfgeld bedraagt € 3,-.

Herinnering aan het Auto Berkelaar Zomeravondcircuit
Alle deelnemers krijgen een leuke herinnering.
Voor de lopers die aan alle de drie de lopen van het Auto Berkelaar Zomeravondcircuit 2019 hebben meegedaan, ligt een extra herinnering klaar.