1. faq
  2. contact
  1. Je bent hier:
  2. home
  3. loopgroep aanbod

Hardlopen bij AKU kan op ieder niveau

AKU biedt aan een groeiende groep lopers een breed scala aan hardlooptrainingen; op meerdere avonden per week wordt er onder begeleiding van onze vier gecertificeerde trainers gewerkt aan het verbeteren van de loopconditie en -techniek voor verschillende niveaus. 

Wij bieden programma's voor zowel de beginnende hardloper als de prestatiegerichte loper die zijn of haar persoonlijk record wil verbeteren - en voor alle niveaus daar tussen in. Kortom; voor ieder wat wils!  Kom gerust een keer langs om mee te doen. De eerste 4 weken kan je gratis meetrainen!


 

Loopgroep

Op dinsdag- en donderdagavond traint de lopersgroep op en rond onze atletiekbaan. In de zomerperiode (begin mei tot eind augustus) wordt op donderdag in het Amsterdamse Bos getraind.  De lopersgroep is een zeer gevarieerde groep qua leeftijd, niveau, snelheid en conditie die onder begeleiding en met behulp van trainingsschema's loopscholing, intervaltraining en conditionele oefeningen doet. Veel leden van de groep bereiden zich op deze manier voor op bepaalde wedstrijden, uiteendlopend van (een eerste) 5km tot Marathons (of meer).

Trimgroep

Deze groep traint 1x per week gezamenlijk op onze atletiekbaan op de woendagavond. Deze groep is kleiner qua omvang, maar ook heel gevarieerd samengesteld.  In deze groep ligt het accent wat meer op de recreatie dan op de prestatieverbetering.

G-Groep

Na de succesvolle samenwerking in 2016 met Ons Tweede Thuis om een groep lopers met een beperking te begeleiden naar zowel Uithoorn Mooiste de Loop als de Kooyman Polderloop De Kwakel heeft AKU met veel plezier de G-Groep toegevoegd aan het loopgroepaanbod. Op dinsdagavond traint nu een groeiende groep van enthousiaste lopers met een beperking onder de begeleiding van trainer Rene Noorbergen.

Starter Clinics

Op donderdag 1 november start er weer een hardloopclinic van 13 weken!  De ideale manier om kennis te maken met de lopersgroepen van Atletiek Klub Uithoorn terwijl je je voorbereidt op een van de afstanden van ‘Uithoorns Mooiste’.

Onder begeleiding van onze ervaren en gecertificeerde trainers ga je aan de slag om je voor te bereiden op de 5Km, 10Km of 10EM. Wellicht om voor de eerste keer deze afstand te lopen, of om sneller te worden door betere training en techniek om op die manier je PR aan te scherpen!

Er is bewust gekozen voor de donderdag, omdat de dinsdag op dit moment erg vol is op de baan met gemiddeld 70 atleten. Op de donderdag is er meer ruimte is om de clinic deelnemers voldoende persoonlijk aandacht te geven. Aanmelden kan via rene.noorbergen@gmail.com

 

Bedrijfsclinics

AKU biedt ook kortlopende of eendaagse clinics op maat voor bedrijven, stichtingen of groepen. Op deze manier hebben wij al verschillende bedrijven mogen ondersteunen in hun sportieve ambities. Op de pagina Bedrijven is hier meer over terug te vinden.