1. faq
  2. contact
  1. Je bent hier:
  2. home
  3. loopgroep aanbod

Hardlopen bij AKU kan op ieder niveau

AKU biedt aan een groeiende groep lopers een breed scala aan hardlooptrainingen; op meerdere avonden per week wordt er onder begeleiding van onze vier gecertificeerde trainers gewerkt aan het verbeteren van de loopconditie en -techniek voor verschillende niveaus. 

Wij bieden programma's voor zowel de beginnende hardloper als de prestatiegerichte loper die zijn of haar persoonlijk record wil verbeteren - en voor alle niveaus daar tussen in. Kortom; voor ieder wat wils!  Kom gerust een keer langs om mee te doen. De eerste 4 weken kan je gratis meetrainen!


 

Loopgroep

Op dinsdag- en donderdagavond traint de lopersgroep op en rond onze atletiekbaan. In de zomerperiode (begin mei tot eind augustus) wordt op donderdag in het Amsterdamse Bos getraind.  De lopersgroep is een zeer gevarieerde groep qua leeftijd, niveau, snelheid en conditie die onder begeleiding en met behulp van trainingsschema's loopscholing, intervaltraining en conditionele oefeningen doet. Veel leden van de groep bereiden zich op deze manier voor op bepaalde wedstrijden, uiteendlopend van (een eerste) 5km tot Marathons (of meer).

Trimgroep

Deze groep traint 1x per week gezamenlijk op onze atletiekbaan op de woendagavond. Deze groep is kleiner qua omvang, maar ook heel gevarieerd samengesteld.  In deze groep ligt het accent wat meer op de recreatie dan op de prestatieverbetering.

G-Groep

Na de succesvolle samenwerking in 2016 met Ons Tweede Thuis om een groep lopers met een beperking te begeleiden naar zowel Uithoorn Mooiste de Loop als de Kooyman Polderloop De Kwakel heeft AKU met veel plezier de G-Groep toegevoegd aan het loopgroepaanbod. Op dinsdagavond traint nu een groeiende groep van enthousiaste lopers met een beperking onder de begeleiding van trainer Rene Noorbergen.

Starter Clinics

Op dinsdag 7 november a.s. start er weer een nieuwe hardloop clinic bij AKU.  Deze 13 weken durende clinic is de ideale manier voor beginnende EN gevorderde hardlopers om onder professionele begeleiding  aan de looptechniek en -conditie te werken.

Het einddoel van de clinic is de deelname aan 'Uithoorns Mooiste' op zondag 28 januari 2018, georganiseerd door AKU zelf.

Beginnende lopers zullen na 13 weken verantwoord mee kunnen doen aan de 5Km en de meer ervaren lopers zullen hun PR kunnen gaan aanscherpen op de 10Km of 10Em.  Deelname is inbegrepen, maar niet verplicht!
 
Voor meer informatie over de clinic of om je aan te melden kan je contact opnemen met Rene Noorbergen (rene.noorbergen@gmail.com)

 

Bedrijfsclinics

AKU biedt ook kortlopende of eendaagse clinics op maat voor bedrijven, stichtingen of groepen. Op deze manier hebben wij al verschillende bedrijven mogen ondersteunen in hun sportieve ambities. Op de pagina Bedrijven is hier meer over terug te vinden.