1. Je bent hier:
  2. home
  3. wandelen trainingstijden

Wanneer wordt er gewandeld?

De AKU Wandelcentrum trainingen worden gehouden op de woensdag- en vrijdagochtend. Het vertrek is om 9.30 uur vanaf de atletiekaccommodatie van de AKU op Sportpark Randhoorn. Op beide dagen wordt er door verschillende groepen gewandeld. De ene groep maakt een wandeling van ongeveer een uurtje in een aangepast tempo en een andere groep is meer bestemd voor geoefende wandelaars, zij maken een wandeling van 1,5 tot 2 uur. Het tempo van deze groep ligt ook wat hoger.

Er wordt gewandeld in de omgeving van Uithoorn/De Kwakel. Eens per maand wordt er een wandeling buiten Uithoorn/De Kwakel gemaakt. We vertrekken dan met de auto naar een plek in de omgeving om daar een mooie wandeling te maken. Er wordt dan met elkaar mee gereden.

De kosten voor het wandelen bedragen € 87,00 per deelnemer per jaar. Een deelnemer kan voor dit bedrag op één dag per week mee wandelen of ervoor kiezen om twee keer per week mee te wandelen. In geval van b.v. een blessure kan een deelnemer ook, eventueel tijdelijk, mee wandelen met de groep minder geoefende wandelaars. Andersom is het ook mogelijk om door te stromen naar de groep geoefende wandelaars.

Over de eerste deelnemersmaand wordt geen contributie geheven. Die maand geldt als kennismakingsmaand met de wandelsport.

Na afloop van de wandeling wordt er meestal nog even wat gedronken en nagepraat in het clubhuis van de AKU.

Een aantal keer per jaar wordt er door de wandelaars onderling een maaltijd in het clubhuis georganiseerd. De kosten worden met elkaar gedeeld. Het is uiteraard niet verplicht om hieraan deel te nemen.