1. Je bent hier:
  2. home
  3. wandelen trainers

Wie zijn de trainers?

Henk de Vries

Henk is nagenoeg van het begin van de oprichting in 1981 van de AKU lid. Hij is altijd een fanatiek hardloper geweest. Ook trainde hij de jeugd en de senioren. Na het snelle baanlopen is Henk overgegaan op de hele en halve marathons. Ongeveer 10 jaar geleden is hij gaan wandelen. Hij wandelt graag in omgevingen met veel natuur en ziet wandelen als een absolute noodzaak om gezond te blijven. Het omzetten van energie naar warmte en bewegingsenergie tijdens het sporten zorgt ervoor dat er geen 'oude energie' in het lichaam achterblijft en ons lichaam gezuiverd wordt.

Karel Demarteau

Een andere wandelcoach is Karel Demarteau. Karel is ook al heel lang lid van de AKU. Aanvankelijk als atleet later ook als trainer van de jeugd. Veel van de huidige AKU vaders en moeders zijn nog door hem getraind. Als atleet liep hij verschillende halve en hele marathons. Karel is op wandelgebied gediplomeerd door de KNAU/KNWB als "Begeleider wandelsport". Naast het begeleiden van de wandelingen traint hij nog een groep trimmers van de AKU.

Jim Hillebrandt

Jim heeft vóór 2012 met vrienden - van een atletiekclub - aan hardlopen gedaan.
In 2012 heeft hij een ongeluk gehad met een operatie aan zijn voet tot gevolg. Helaas duurde de revalidatie langer dan verwacht.
In november 2014 kwam hij, via een stukje in de Nieuwe Meerbode, in contact met de wandelafdeling van de AKU. Het idee was om met wandelen te starten om daarna met de vriendengroep het hardlopen weer op te pakken. Maar helaas was het advies van de orthopeed om niet meer aan hardlopen te doen. Jim is dus “gewoon” als wandelaar begonnen. Bij de start van de wandelafdeling was er nog maar één wandelgroep maar aangezien deze groep te groot werd is de groep toen verdeeld. Jim is toen als coach de “langzame” groep gaan begeleiden.