1. Je bent hier:
  2. home
  3. jeugd wedstrijden

Wedstrijden voor de atletiek jeugd

Naast trainen is het ook leuk om aan wedstrijden mee te doen. Wij stimuleren dan ook de jeugd van alle leeftijden aan de competities mee te doen.

Het reguliere atletiek seizoen loopt van 1 november tot en met 31 Oktober. Binnen dat seizoen worden er 3 soorten  wedstrijden / competities georganiseerd:

- De cross competitie - lopend van November t/m maart
- De indoor competitie - lopend van maart t/m mei
- De meerkamp competitie - lopend van mei t/m september

Hiernaast zijn er voldoende mogelijkheden om individueel aan losse wedstrijden en prestatielopen mee te doen. 
Bij de competitie wedstrijden is clubkleding verplicht!

Cross Competitie

Bij de cross competitie staat hardlopen over 600-2000 meter op onverharde ondergrond centraal.  Een mooie sportieve uitdaging op en rond de atletiekbanen in de regio van de organiserende verenigingen.  AKU komt uit in poule Midden met wedstrijden varierend in oa. Bussum, Santpoort, Uithoorn, Hilversum en Castricum.

In totaal zijn er drie voorrondes waar je aan mee kunt doen. Om je te plaatsen voor de finale moet een atleet aan minimaal twee van de drie wedstrijden hebben meegedaan. Loop je alle drie de wedstrijden, dan tellen jouw twee beste prestaties mee voor het klassement.  Atleten kunnen zich individueel plaatsen, maar óók als team!
Bij iedere wedstrijd zijn er trainers van AKU aanwezig die begeleiding verzorgen, de warming up met de atleten doen en coachen tijdens de wedstrijd.

Aanmelden gaat via het wedstrijdsecretariaat en is op kosten van AKU.  Clubtenue is verplicht!

Pupillen Meerkamp

De pupillen meerkamp competitie is een serie van 3 wedstrijden waarbij de atleten op meerdere atletiek onderdelen uitkomen. Deze onderdelen verschillen per wedstrijd. Clubtenue is verplicht bij de meerkamp. Meer informatie volgt zodra het schema voor 2021 bekend is.

Junioren Meerkamp

De meerkamp competitie is een serie van 3 wedstrijden waarbij de atleten op meerdere atletiek onderdelen uitkomen. Deze onderdelen verschillen per wedstrijd. Waar de pupillen allemaal dezelfde onderdelen afwerken tijdens de meerkamp wordt er bij de junioren gespecialiseerd binnen een team. Iedere atleet komt op een aantal onderdelen uit die hem/haar het beste liggen en hij/zij het leukst vindt. De indeling wordt (in overleg) door de trainers gemaakt. 
Clubtenue is verplicht bij de meerkamp. Het niet hebben van een officieel tenue kan leiden tot diskwalificatie van de atleet en/of zelfs het team.