1. Je bent hier:
  2. home
  3. loopgroep trainers

Onze Trainers

De trainingen bij Atletiek Klub Uithoorn worden gegeven door zestal gemotiveerde KNAU gecertificeerde trainers. Alle trainers hebben naast hun trainers accreditatie een brede en diverse ervaring de loopsport. Samen zorgen zij voor de juiste balans in het trainingsprogramma om plezier, persoonlijke ontwikkeling en prestatie te garanderen. 

Rene Noorbergen

Hoe lang al lid van / verbonden aan AKU? Ik ben eind 2011 lid geworden van AKU omdat ik na jaren van zelf training geven wel weer en meer zelf wilde lopen/trainen na een heftige ervaring in mijn leven.

Hoe lang ben je al trainer? Ik ben ooit begonnen bij de Triathlonvereniging in Aalsmeer als assistent zwemtrainer begin jaren '90 en had daar de mogelijkheid door te groeien als looptrainer. Naast mijn activiteiten voor AKU geef ik (bedrijfs)clinics en train en begeleid individuele (tri)atleten onderweg naar hun uitdaging in de sport.

Wat bindt /boeit jou aan AKU? Het is een ongedwongen, maar een sociaal erg betrokken vereniging. Op een mooie locatie bedrijven een groot aantal mensen, van jong tot oud, op hun eigen wijze (en soms eigenwijze) sport.

Wat is je mooiste loopervaring? Ik heb ruim 300 wedstrijden mogen lopen, uiteenlopend van marathons, triathlons, trails tot wegwedstrijden. De eerste blijft qua beleving altijd in je geheugen staan, maar dit jaar heb ik de zwaarste maar tevens ook mooiste marathon tot nu toe gedaan; de Stelvio Marathon in Italië. Superzwaar! Voor mij was het geen topvorm-dag, maar de natuur, de vergezichten, de organisatie, de gezelligheid met de andere 700 deelnemers maakten het tot "de mooiste wedstrijd! Ik was behoorlijk kapot op de finish, maar het was het meer dan 3-dubbel waard om die wedstrijd gedaan te hebben. Maar wie weet wat er nog volgt!

Hoe mij te bereiken?

Telefoon 06-55858584
e-mail rene.noorbergen@gmail.com
Facebook rene.noorbergen

Peter Klooster

Hoe lang al lid van / verbonden aan AKU? Ik ben sinds de zomer van 2013 als trainer verbonden aan AKU. Met atletiek ben ik begonnen ik toen ik zeven jaar oud was, mijn eerste wedstrijdje liep ik op mijn achtste. Dit tot groot plezier van mijn atletiekgekke ouders, die elkaar in de jaren vijftig hebben ontmoet op het Olympiaplein, de roemruchte sintelbaan in Amsterdam-Zuid.

Wat bindt /boeit jou aan AKU? Ik ben in de loop der tijd lid geweest van wel zes verschillende atletiekverenigingen, maar AKU is de eerste ‘vereniging’ in de ware zin des woords. Daarmee bedoel ik dat de leden van AKU zich echt hebben ‘verenigd’ in de club; de binding tussen AKU en haar leden is zeldzaam sterk. Vrijwel iedereen is betrokken, iedereen draagt een steentje bij, iedereen wandelt met een glimlach de baan op. Dat verenigingsgevoel mag AKU koesteren.

Waarom moet iemand lid worden? Bij AKU is de know how en het enthousiasme aanwezig om iedereen te helpen aan een gezonde leefstijl, ongeacht leeftijd of prestatieniveau.

Wat is je mooiste loopervaring? Als journalist bij een hardlooptijdschrift heb ik het geluk de hele wereld te mogen overreizen om te starten in de meest exotische evenementen. Zo liep ik door de jungle in de Dominicaanse Republiek, door de Sahara in Tunesië en door de Rann, een zoutwoestijn, in India. Zelfs in de Alpen kan ik inmiddels redelijk uit de voeten, hoewel ik in de bergen altijd voorzichtig vooruit manoeuvreer. Mijn mooiste ervaring was toch een halve marathon in Omsk (Siberië), waar ik bij een temperatuur van 30 graden onder nul een halve marathon liep. Ik finishte in 1.22., goed voor een vijftiende plaats.

 Mijn motto als trainer? 'Elke training zo voldaan afsluiten, dat je meteen verlangt naar de volgende.’

Hoe mij te bereiken?
Telefoon ---
e-mail peterklooster@online.nl
Facebook p.klooster

Walter Zuijderduin

Hoe lang ben je verbonden aan AKU? Sinds 2015. Daarvoor ben ik al eens stiekem een jaartje lid geweest, maar kwam veel te weinig op de baan.

Hoe lang al trainer? Sinds 2015 bij AKU, maar lang daarvoor ook al bij AAC. Tijdens mijn studie bewegingswetenschappen gaf ik als bijbaantje looptraining aan oa. roeiers en rugbyers. Erg leuk!

Waarom moet iemand lid worden? AKU is een gezellige vereniging, waar naast ikzelf ook zowel mijn zoon Sjoerd als mijn vrouw Brenda actief zijn. Bij AKU kan je op een laagdrempelige manier, onder deskundige begeleiding aan atletiek doen, voor volwassenen met name hardlopen. 

Wat is je mooiste loopervaring? Ik loop  vanaf mijn 15e;  eerst als onderdeel van mijn trainingen voor een andere wedstrijdroeien. Maar ik vond het zo leuk dat ik later ben gaan hardlopen bij AAC in Amsterdam. Lopen is onderdeel van mijn leven geworden. Ik heb zelfs mijn vrouw ontmoet door het hardlopen. Mijn mooiste loopervaring is moeilijk te kiezen uit de vele mooie dingen die ik heb meegemaakt tijdens wedstrijden en trainingen. Het mooiste van lopen zit in de verplaatsing en de intense indrukken die de omgeving op je maakt. Dat heb je met name tijdens lange duurlopen in de natuur. 

Hoe mij te bereiken?
Telefoon  
e-mail walter.zuijderduin@gmail.com
Facebook walter.zuijderduin

Robin Honig

Hoe lang al lid van / verbonden aan AKU?
Ik ben in maart 2020 toegetreden tot het trainersgilde van AKU. Hiernaast geef ik training bij diverse andere loopgroepen.

Wat bindt /boeit jou aan AKU?
De open cultuur binnen AKU is een kostbaar bezit van deze vereniging. Jong en oud, ongeacht hoe snel je loopt is hier gelijk. Onze dochter is sinds korte tijd lid van AKU, na proeftraining bij een andere vereniging in de omgeving werd zij gegrepen door het enthousiasme en de warmte van de jeugdtrainers.

Waarom moet iemand lid worden?
Lopen bij een atletiekvereniging bie  een loper/atleet zoveel voordelen. Er staan gecertificeerde trainers voor de groep die helpen bij het verbeteren van hun techniek. Ze helpen doelen te stellen en hier naar toe te werken door het volgen van een goed trainingsschema.

Wat is je mooiste loopervaring?
Bij mij staan de herinneringen aan de Marathon van Valencia en de K100 in Canada wel bovenaan. Deze laatste is een Estafette over 100 mijl door de Rocky Mountains die eindigt bij de Olympische ski piste van Kananaskis. Maar ook de ontmoeting in het Heemskerker duin met een damhert om 05.30 uur in de zomerochtend staat nog steeds op mijn netvlies, zo mooi kan lopen zijn ! Maar boven alles staat bij mij de Rhenus Logistics Run in Hoofddorp waar ik mijn vrouw voor het eerst ontmoette.

Mijn motto als trainer?
Ontspanning door inspanning. Geniet van elke kilometer


Email:          running-robin@hotmail.com

Facebook:   robin.honig