1. Je bent hier:
  2. home
  3. specials wie zijn wij

Wie zijn wij

Het idee ontstond tijdens een kop koffie na Uithoorn’s Mooiste de Loop in 2016. De bedoeling was om een G-Run te gaan organiseren, en die kwam er datzelfde jaar nog, tijdens de Kooijman Polderloop in De Kwakel.

Dat betekende wel dat er getraind moest gaan worden. Dankzij de wervende enthousiaste teksten die door Tamara Kwint en Nico Pater rondgestrooid werden binnen de OTT-organisatie (OTT = Ons Tweede Thuis) stond er op een woensdagavond in mei 2016 een groep atleten te wachten bij locatie Zijdelveld.
Wat werd er de weken daarna goed getraind, en er werd flink wat conditie opgedaan. En wat een succes was het!
Een “oranje vlek” liep tijdens de Kooyman Polderloop door De Kwakel over het parkoers. De glimlachen en de vrolijke gezichten, met her en der een zweetdruppel, maakten het feest compleet.

Daarna was het wel duidelijk, dit moest een vervolg krijgen. En dankzij de medewerking bij Atletiek Klub Uithoorn (AKU) kon de groep voortaan op de dinsdagavond trainen, van 18.15 uur tot 19.30 uur. Er kwamen er steeds meer lopen.
Het vervolg met nu een reeks aan wedstrijden, nog steeds nieuwe gezichten op de trainingen, geven het succes al een beetje aan.
Enkele verenigingen binnen het Zorg & Zekerheid Circuit hebben een G-run in hun programma opgenomen.

Met daarnaast de Haarlemmermeer Run en Dorpsloop Wilnis zijn er nu over het hele kalenderjaar verspreid wedstrijden waaraan men mee kan doen.

Wat is een RaceRunner?

Een RaceRunner is een soort driewiel-loopfiets zonder pedalen en met een borststeun. Met dit hulpmiddel kan iedereen met een lichamelijke beperking of spierziekte zich voortbewegen door te lopen of te rennen.

Inmiddels heeft de AKU 5 racerunners in verschillende maten. Denk jij dat dit mogelijk ook een hulpmiddel kan zijn voor jou of jou cliënt kan zijn, voel je vrij en kom langs om het te ervaren.