1. Je bent hier:
  2. home
  3. wandelen trainingsschemas

Opbouw van de trainingen

De wandeltrainingen worden gegeven op 3 niveaus:

1. De groep ongeoefende wandelaars, deze groep start met een kwartier wandelen (op het sportpark). Inclusief de warming up en de cooling down betekent dat een training die een half uur tot drie kwartier duurt. 

2. De groep matig geoefende wandelaars, met deze groep zal een half uur (buiten het sportpark) worden gewandeld. Dat betekent ongeveer een uur trainen.

3. De groep behoorlijk geoefende wandelaars, met deze groep zal ongeveer een uur (buiten het sportpark)worden gewandeld waardoor de training ongeveer anderhalf uur zal duren.

De wandeltrainingen bestaan allemaal uit een warming up, een kern en een cooling down. De geoefendheid wordt regelmatig vastgesteld tijdens een testwandeling.

Voor wandelaars die, om verschillende redenen, een training van een half uur nog als een zware uitdaging zien is er een alternatief programma, “Elke stap telt”. Dit programma wordt door de Gemeente Uithoorn geïnitieerd en is januari 2015 officieel van start gegaan. Het programma heeft als doelstelling om beweegactiviteiten vooral voor 55 plussers te bevorderen en streeft er naar om deelnemers in 10 weken naar een hoger plan qua conditie en welzijn te brengen.

Na die 10 weken kunnen wandelaars naadloos instromen in de trainingsgroepen zoals genoemd.
Bij de uitvoering van dit project is het AKU Wandelcentrum dan ook nauw betrokken.