1. Je bent hier:
  2. home
  3. loopgroep aanbod

Hardlopen bij AKU kan op ieder niveau

AKU biedt aan een groeiende groep lopers een breed scala aan hardlooptrainingen; op meerdere avonden per week wordt er onder begeleiding van onze vier gecertificeerde trainers gewerkt aan het verbeteren van de loopconditie en -techniek voor verschillende niveaus. 

Wij bieden programma's voor zowel de beginnende hardloper als de prestatiegerichte loper die zijn of haar persoonlijk record wil verbeteren - en voor alle niveaus daar tussen in. Kortom; voor ieder wat wils!  Kom gerust een keer langs om mee te doen. De eerste 4 weken kan je gratis meetrainen!


 

Loopgroep

Op dinsdag-, woensdag en donderdagavond traint de lopersgroepen van AKU op en rond onze atletiekbaan. In de zomerperiode (begin mei tot eind augustus) wordt op donderdag in het Amsterdamse Bos getraind.  De lopersgroep is een zeer gevarieerde groep qua leeftijd, niveau, snelheid en conditie die onder begeleiding en met behulp van trainingsschema's loopscholing, intervaltraining en conditionele oefeningen doet. Veel leden van de groep bereiden zich op deze manier voor op bepaalde wedstrijden, uiteendlopend van (een eerste) 5km tot Marathons (of meer).

Trimgroep

Deze groep traint 1x per week gezamenlijk op onze atletiekbaan op de woendagavond. Deze groep is kleiner qua omvang, maar ook heel gevarieerd samengesteld.  In deze groep ligt het accent wat meer op de recreatie dan op de prestatieverbetering.

Starter Clinics

Regelmatig organiseert AKU clinics. Tijdelijke trainingen bedoeld voor zowel mensen met geen of weinig loopervaring die willen starten of geoefende lopers die beter willen worden.  Gekwalificeerde trainers staan klaar om je op een verantwoorde manier zonder blessures klaar te stomen naar jouw doel. Naast het opbouwen van conditie wordt er aandacht besteed aan lenigheid, coördinatie, kracht en is loopscholing ook onderdeel van de trainingen. Tevens krijg je adviezen en informatie over voeding, voorkomen van blessures en goed schoeisel

Zodra de clinics weer beginnen zal de informatie hier worden gepubliceerd.

Mocht je op de mailinglijst gezet willen worden dan kan je mailtje sturen naar Rene Noorbergen  (rene.noorbergen@gmail.com)

Bedrijfsclinics

AKU biedt ook kortlopende of eendaagse clinics op maat voor bedrijven, stichtingen of groepen. Op deze manier hebben wij al verschillende bedrijven mogen ondersteunen in hun sportieve ambities. Op de pagina Bedrijven is hier meer over terug te vinden.