AKU atleten starten cross seizoen in Castricum

CASTRICUM – De 52ste editie van de AVC Strand- en Duinlopen op 30 oktober 2016 is voor de jeugd van Team Distance Runners (TDR) de kick-off van het cross seizoen. Bijna de hele TDR Jeugd komt in actie op de 2,3km. Deze korte cross staat garant voor een mooie onderlinge strijd tussen de atleten.
 
Als zondagmorgen het startschot klinkt, beginnen maar liefst 30 TDR Jeugd-atleten hun 2,3km cross. De atleten starten op de atletiekbaan om vervolgens de duinen in te gaan. Na een rondje in de duinen, lopen de atleten terug naar de atletiekbaan om daar te finishen.
 
Erik Rydfors en Loek Janmaat starten snel en weten het harde tempo goed vol te houden. De twee atleten van Atletiek Klub Uithoorn vechten een mooie onderlinge strijd uit waarbij Rydfors aan het langste eind trekt. Rydfors finisht als 4e totaal en als 1e B-junior in een tijd van 7’02’’. Janmaat finisht 3 seconden later in 7’05’’ als 5e totaal en 2e B-junior. Rydfors na afloop: “Ik ben blij dat ik hier als eerste B-junior kan finishen. Na een vervelende blessureperiode is dit een heel mooie rentree”.
 
Op enkele tientallen meters volgt een groepje AV Castricum atleten bestaande uit Timo Stegink, Koen Grandiek en Jesper Verbruggen. Dit trio blijft lang in strijd met elkaar, maar met nog 200m tot de finish is Stegink de eerste die de eindsprint inzet. Stegink finisht in 7’13’’ seconden. Daarachter finishen Grandiek en Verbruggen resp. in 7’15’’ en 7’17’’. De 14-jarige Noah Baltus komt als 1e C-junior over de finish in een tijd van 7’23’’.
 
Bij de meisjes komt Mariska Poel in 8’01’’ over de finish. De atleet uit Beverwijk wordt hiermee 1e bij de B-junioren en 4e vrouw totaal. Ilse Kamphuis komt in 8’38’’ over de finish. Femke Been wordt 1e C-junior in een tijd van 8’48’’. Jeugdtrainer Eugene van Kruchten is erg tevreden over de eerste cross van het seizoen. “Ik heb genoten van deze grote groep jonge atleten. Er was een mooie onderlinge strijd te zien en dit is nog maar het begin van het seizoen’’, aldus Van Kruchten.