2. home
  3. verslagen senioren
  4. nieuw-clubrecord-4x400

Nieuw clubrecord 4x400 meter estafette voor mannen senioren

Tijdens de senioren competitie in Amsterdam heeft de mannen ploeg van AKU een nieuw clubrecord gelopen op de 4 x 400 meter estafette. Tijdens individuele wedstrijden lieten de atleten al zien in topvorm te zijn en dat lieten Wolf van Strijen, Ethan Hartsink, Jon Schouwenaar en Thijs Heemskerk in de race duidelijk zien. Met maar liefst 100 meter voorsprong op de nummer 2 finishten de mannen in een nieuw clubrecord van 3.32.31 minuten. Met deze tijd staat de mannenploeg op 12e op de nationale ranglijst.

Ethan Hartsink liet als junior B goed mee te kunnen in het seniorenveld. Tijdens de virtuele competitie bij AKU noteerde Ethan als een persoonlijk record van 53.27 seconden. In Amsterdam steeg de talentvolle AKU atleet boven zichzelf uit en liep een nieuw clubrecord bij de junioren. Met zijn tijd van 52.15 seconden staat Ethan zelfs 6e op de nationale ranglijst bij de junioren U18 jaar.
Thijs Heemskerk liet zijn goede vorm in Amsterdam weer zien. Met overmacht liep hij naar de overwinning. Na een zeer sterke eerste 200 meter noteerde hij een tijd van 51.01 seconden. Helaas net niet onder de grens van 51 seconden, maar wel zijn 3e tijd ooit.

Marcel de Jong, de master van het team kwam in Amsterdam in actie bij het kogelstoten en hoogspringen. Marcel die als Master 35 meedeed bij de senioren behaalde bij het kogelstoten een afstand van 10.50 meter. Met deze afstand zette hij een nieuw Clubrecord neer bij de masters 35. Bij het hoogspringen liep de wedstrijd helaas niet zoals Marcel in zijn hoofd had. Na een geslaagde poging op 1.55 meter kreeg Marcel last van zijn enkel. Hierdoor sloeg hij de hoogte van 1.60 over en hoopte met een geslaagde poging van 1.65 veel punten te halen voor de ploeg. Helaas lukte het Marcel, die veel jeugdatleten begeleidt voor specialisatietrainingen, niet om de hoogte van 1.65 te halen.

Sjoerd Zuiderduin was in Amsterdam gebrand op een snelle tijd op de 800 meter. Sjoerd startte in de 1e serie en had vooraf een duidelijk raceplan om rond een tijd onder de 2.16.00 minuten te finishen. Na een sterke opening, waar Sjoerd kon aanhaken bij de koploper, kon Sjoerd in de 2e ronde het snelle tempo goed vasthouden. 200 meter voor de finish had de AKU atleet nog een eindsprint over en finishte als winnaar van zijn serie in een tijd van 2.15.09 minuten. Met deze tijd was hij maar liefst 4 seconden sneller zijn dan persoonlijk record.

Op de 100 meter hadden Jon Schouwenaar en Ethan Hartsink lastige omstandigheden. Door een behoorlijke tegenwind was een snelle tijd helaas niet haalbaar. Jon liep een sterk middenstuk en kwam ondanks de tegenwind toch nog dicht in de buurt van zijn persoonlijk. Jon, die vorige week tijdens limietwedstrijden een scherpe tijd op de 400 meter neerzette van 48,78 finishte als 3e in een tijd van 11.58 seconden. Ethan Hartsink kwam in zijn serie tot een tijd van 12.07 seconden. Op de 200 meter pakte Jon Schouwenaar wel de overwinning. Met een goede tijd van 23.07 seconden was hij veruit de snelste in Amsterdam.