1. faq
  2. contact
  1. Je bent hier:
  2. home
  3. nieuws
  4. goede voorbereiding op uithoorns mooiste...

Nieuws algemeen 29-10-2018

Goede voorbereiding op Uithoorns Mooiste begint op 1 november!

Goede voorbereiding op Uithoorns Mooiste de Loop begint bij AKU.
Atletiekvereniging AKU organiseert voor de 35e keer haar jaarlijkse grote loopevenement op de laatste zondag in januari. In 2019 zal dat 27 januari zijn. Op alle loopafstanden komen de deelnemers langs de mooiste plekjes in Uithoorn en de Kwakel. 

Clinic hardlopen
Als voorbereiding op deze loop, start op donderdagavond 1 november een clinic op de atletiekbaan van AKU.
Wandelen heb je van jongs af aan geleerd. Bij AKU leren we jou hardlopen. Op de atletiekbaan van AKU starten wij opnieuw een clinic voor beginnende lopers. Iedereen is welkom, ongeacht leeftijd of ervaring. Gediplomeerde trainers zullen je helpen om sterker te worden en een betere conditie te krijgen.
Na een periode van 13 weken ben je zeker in staat om tijdens Uithoorns Mooiste de Loop de afstand van 5 kilometer te overbruggen en voor een aantal is de afstand van 10 kilometer haalbaar. Gevorderde en meer ervaren lopers zijn uiteraard ook van harte welkom, zij kunnen direct aansluiten bij de reeds bestaande groepen.
Naast de training op donderdag kun je in overleg met de trainers de mogelijkheid bespreken om op dinsdagavond bij AKU te trainen. Daarnaast krijg je ‘huiswerk’ mee voor een tweede training in het weekend. Aanvang van de trainingen op de donderdagavond is 19.30u.

Wat kunt u van ons verwachten
Hardlopen is meer dan een stukje hollen. Wij vinden het belangrijk dat jouw hele bewegingsapparaat een goede onderhoudsbeurt krijgt.
Een uitgebreide warming-up, loopscholing en een gevarieerde looptraining zijn vaste bestanddelen van de trainingen. Maar je krijgt ook voorlichting over lenigheid, spierkrachtontwikkeling, looptechniek, coördinatie, gezonde voeding en goed schoeisel.

Een goede geïnformeerde hardloper blijft het blessurespook de baas. Dat is ons uitgangspunt. Sportfysiotherapeuten van Plexus geven voorlichting  over blessurepreventie en staan klaar om eventuele beginnende blessures te behandelen.

Uithoorns Mooiste de Loop
Op een prestatie volgt een beloning. Dat is naast het aandenken dat je krijgt aan de finish van de loop zeker ook de voldoening over de geleverde prestatie. Naar deze loop werken we met zijn allen toe. Maar de allergrootste beloning krijg je in de vorm van een gezond en sterk lijf, meer energie en zelfvertrouwen.

De kosten voor deelname aan deze Clinic van 13 weken bedragen € 65,-, dat is inclusief een startbewijs voor Uithoorns Mooiste de Loop en een mooie herinnering.

Informatie over Uithoorns Mooiste de Loop is te vinden op www.uithoornsmooiste.nl
en je kunt kontakt opnemen met Rene Noorbergen, rene.noorbergen@gmail.com