1. Je bent hier:
  2. home
  3. nieuws
  4. uithoorns mooiste de loop belooft opnieu...

Nieuws algemeen 18-12-2023

Uithoorns Mooiste de Loop belooft opnieuw een mooi loopspektakel te worden

Op 28 januari 2024 zal de 40e editie van UIthoorns Mooiste de Loop die atletiekvereniging AKU elk jaar organiseert, worden gehouden. 
Ook dit jaar kunnen de lopers rekenen op een uitdagend en veilig parcours langs veel mooie plekken in Uithoorn en de Kwakel. Op de lange afstand volgen de lopers weer het kronkelende fietspad langs de Amstel.

In verband met dit jubileum zal organiserende vereniging AKU er een speciale editie van maken.
De organisatie heeft een aantal bijzondere acties en prijzen voor de deelnemers bedacht:
Elke 40e deelnemer over de 3 lange afstanden ontvangt bij de finish een heerlijke slagroomtaart van de Westerbos & Mens Brood & Banket.

De winnaar en winnares van de Takii 10 Engelse Mijlen winnen elk een midweek in een huisje van sponsor vakantiepark ‘De IJsvogel’- voor het echte Veluwegevoel, in Voorthuizen.

Scholierenchallenge
De organisatie wil graag de jeugd stimuleren en uitdagen om deel te nemen aan Uithoorns Mooiste. Het is belangrijk voor jeugd om te bewegen en om te ervaren dat hardlopen met leeftijdgenoten leuk is. Daarom zijn alle scholen van het voortgezet onderwijs in de regio benaderd om met een speciale scholierenkorting met minimaal 40 leerlingen aan de Scholierenchallenge mee te doen.

Daarnaast gaan de warming-up voor de jeugd, de muziek onderweg op het parcours en de speciale herinnering er voor zorgen dat deze editie bijzonder wordt.

Programma
10.15u.: Westerbos & Mens Brood & Banket Specials G-Run

10.30u.: AH Jos van den Berg GeZZinsloop 1km

11.00u.: van Schie 5km

11.05u.: AA Sloop 10km

11.05u.: Takii 10EM

Voorinschrijven
Je kunt je nu al individueel inschrijven voor een van de bovengenoemde afstanden via www.inschrijven.nl. 
Na-inschrijven is ook nog mogelijk op de dag van de loop.

Businessloop
Dit jaar maakt een Businessloop weer onderdeel uit van Uithoorns Mooiste de Loop. Bedrijven, organisaties, instellingen, etc. kunnen zowel op de Van Schie 5 km. en  AA Sloop 10 km. een team van 5 personen mee laten doen. De teams worden ontvangen in het clubhuis van AKU en daar krijgen zij voor de loop koffie of thee na afloop een drankje en een broodje. Elke deelnemer ontvangt na afloop een foto van het team. Voor de 3 eerst aankomende teams bij de twee afstanden zijn er mooie prijzen te verdienen.

Teams kunnen zich aanmelden voor de Businessloop door een bericht te sturen naar businessloopum@gmail.com, u ontvangt dan een inschrijfformulier. Voor vragen en informatie kunt u kontakt opnemen met Monique Kruyt-Bergkamp, mkruytbergkamp@gmail.com.