1. faq
  2. contact
  1. Je bent hier:
  2. home
  3. nieuws
  4. klassewerk scholierenveldloop 2016...

Nieuws jeugd 20-09-2016

Klassewerk Scholierenveldloop 2016

Woensdag 5 oktober organiseert Atletiek Klub Uithoorn (AKU) weer de scholierenveldloop. Een jaarlijks terugkerend groot loopevenement voor alle basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs in Uithoorn/De Kwakel en deels de Ronde Venen/Amstelveen. 

De Scholierenveldloop wordt ook dit jaar weer ondersteund door Klassewerk interieurbouw en dat betekent dat alle kinderen die deelnemen met een prachtige herinnering naar huis gaan.

Alle scholen zijn aan het begin van het nieuwe schooljaar benaderd met de vraag om de kinderen op te geven voor de Scholierenveldloop en ook dit jaar is het enthousiasme bij veel scholen weer heel groot. Een aantal dagen na opening van de inschrijving hadden zich al 700 scholieren aangemeld en dat stimuleert de organisatoren van AKU om te zorgen voor een interessant parcours en een goed verlopende organisatie.

Programma
In verband met het continu-rooster bij enkele basisscholen zal het eerste startschot om 14.30u. klinken voor de kinderen van alle groepen 3. Om het programma compact tehouden, zullen bij de jongste groepen jongens en meisjes gezamenlijk starten. Er wordt wel een aparte uitslag voor jongens en meisjes bijgehouden.
De laatste start voor de oudere leerlingen van het voortgezet onderwijs zal rond 17.00u. plaatsvinden.
De eerste drie aankomende per groep krijgen na afloop een medaille omgehangen.

What’s up/JOGG en ‘Drink Water’
De organisatie What’s up/JOGG zal ook bij de Klassewerk Scholierenveldloop weer aandacht geven aan het belang van water drinken. Frisdranken, waaronder ook sportdranken bevatten veel ongezonde suikers. Het drinken van water kan daarom niet genoeg onder de aandacht worden gebracht. Het JOGG, Jongeren Op Gezond Gewicht, is nu bijna twee jaar actief in de gemeente om jongeren en ouderen te stimuleren bij het sporten meer water tedrinken. Tijdens de Klassewerk Scholierenveldloop krijgen alle kinderen ook nu weer na afloop water uitgereikt.

AKU ontvangt woensdag 5 oktober graag alle lopers en belangstellende familieleden op de baan en zal zorgdragen voor een schitterende sportmiddag.