1. faq
  2. contact
  1. Je bent hier:
  2. home
  3. nieuws
  4. opnieuw een record aantal deelnemers bij...

Nieuws algemeen 30-01-2017

Opnieuw een record aantal deelnemers bij Uithoorns Mooiste de Loop

De organisatoren hadden er al een beetje op gehoopt, maar het moet toch maar gebeuren. Na het geweldige aantal deelnemers aan de editie van vorig jaar namen afgelopen zondag opnieuw een record aantal atleten deel aan de drie officiële wedstrijdafstanden van het Zorg- en Zekerheid Circuit.
1.460 lopers schreven zich in voor de afstanden over 5 kilometer, 10 kilometer en de 10 Engelse Mijlen (16 kilometer). Ruim 400 lopers gingen 11.00 uur van start op 5 kilometer en 8 minuten later vertrokken de meer dan 1000 deelnemers voor hun wedstrijd over 10 kilometer of 10 Engelse Mijlen.
Het startschot over deze drie afstanden werd gelost door Sjaak van Beek, voorzitter van onze buren Legmeervogels, de vereniging waar wij ook dit jaar weer te gast mochten zijn in het fraaie- en ruime clubgebouw.

G-Run en GeZZinsloop
Als eerste werden de deelnemers aan de 1 km G-Run weggeschoten door Druppie, mascotte van de Actie voor Gezond Water Drinken. Deze groep lopers met beperking, die zich de afgelopen maanden bij AKU hadden voorbereid, liepen met ondersteuning van enthousiaste begeleiders door Legmeer-West hun parcours.
Een kwartier later stonden er 120 kinderen gespannen klaar om op ditzelfde parcours hun GeZZinsloop af te leggen. Veel enthousiaste ouders liepen mee om de kinderen aan te moedigen en als ze erg moe werden aan de hand naar de finish te helpen.

Redelijke weersomstandigheden
Aan het begin van de week toen er nog kon worden geschaatst, werd er voor deze zondag veel wind en regen voorspeld, maar dat viel uiteindelijk nog mee. Er stond wel een frisse wind en bij de start van de lange afstanden regende het heel even, maar de lopers hebben daar geen last van gehad.
Voor de vele vrijwilligers die op het parcours stonden, was dat wel iets anders omdat zij lange tijd op dezelfde plek hebben gestaan.
AKU wil hierbij al zijn vrijwilligers, 135 op deze dag, enorm bedanken voor hun hulp en inzet. Zonder hen is het niet mogelijk om ons evenement te organiseren.

Parcoursrecord
Alle lopers hebben op deze dag hun eigen, individuele prestatie geleverd, maar één atlete sprong er vandaag wel uit, Tabitha Gichia uit Kenia liep een fantastisch parcoursrecord van 32.23 min. op de 10 kilometer bij de Vrouwen. Ze liep zo soepel en snel dat ze zelfs alle mannen voorbleef en dat gebeurt maar zelden. Van de AKU-atleten vielen de prestaties op van Sjoerd Heemskerk, hij werd 2e op de 5 kilometer, en van Wouter Heinrich die 2e werd op de 10 kilometer.

Iedereen kan terugkijken op een zeer geslaagde dag en de organisatie was weer in zeer goede handen van de wedstrijdcommissie van Atletiek Klub Uithoorn.

Krentenbol voor de deelnemers aan de GeZzinsloop
Een minpuntje was de afwezigheid van de krentenbol die was beloofd aan alle deelnemers aan de 1 km GeZZinsloop. Door een misverstand waren de krentenbollen van Brood- en banketbakkerij Jan Westerbos & Mens zo goed opgeborgen dat ze voor de start van de GeZZinsloop niet meer te vinden waren. Een uur na afloop zijn ze toch gevonden, maar toen was het te laat voor de kinderen.
De krentenbollen zijn uiteraard wel opgegeten maar niet door degenen voor wie ze bestemd waren.

Excuses aan alle kinderen daarvoor, volgend jaar proberen we dat zeker goed te maken.