1. faq
  2. contact
  1. Je bent hier:
  2. home
  3. nieuws
  4. uithoorns mooiste de loop: een prachtig ...

Nieuws algemeen 11-12-2017

Uithoorns Mooiste de Loop: een prachtig loopevenement

Zondag 28 januari 2018 vindt voor de 34e keer het grootste jaarlijkse sportevenement van Uithoorn plaats, Uithoorns Mooiste de Loop.
Vorig jaar mocht de organisatie zich verheugen in een record aantal  van 1670 deelnemers, verspreid over 5 afstanden.

Atletiek Klub Uithoorn (AKU) verzorgt als organiserende vereniging opnieuw een mooi parcours voor alle deelnemers. Omdat het parcours op alle afstanden  binnen de gemeentegrenzen van Uithoorn en de Kwakel blijft kan de organisatie de lopers langs vele rustieke plekjes in de gemeente te sturen. De Amstel vormt het fraaie decor van een deel van de Vakantie Makelaar 10 Engelse Mijlen. 

Specialist Van Schie uit Mijdrecht verzorgt de veilige brug
Parkeerproblemen  zullen er dit jaar zeker niet zijn. Een groot aantal bedrijven hebben hun terrein opengesteld als parkeergelegenheid en daarnaast wordt er een pontonbrug neergelegd over het water langs de Noorddammerweg. De deelnemers kunnen via de brug rechtstreeks doorlopen naar het clubhuis van de Legmeervogels om zich daar in te schrijven en om te kleden. Deze brug wordt gratis geplaatst door Van Schie uit Mijdrecht, afstandsponsor van de  Van Schie 5 kilometer Loop. 

Veiligheid voor lopers vergroot
De organisatie sluit het deel van de Maximalaan tussen het kruispunt Zijdelweg/Watsonweg  en kruispunt Laan van Meerwijk/Thamerweg volledig af. Daarmee kan de Maximalaan veilig worden overgestoken door de lopers. Locaal verkeer wordt tijdig omgeleid waardoor de overlast tot een minimum beperkt blijft. 

Businessloop Uithoorns Mooiste 2018
Meer dan 20 teams hebben zich inmiddels aangemeld voor de Businessloop over 10 kilometer, de verwachting is dat er de komende weken nog een aantal teams bij zullen komen. Dat draagt bij aan een grotere uitstraling van de Businessloop en zorgt voor een extra impuls aan bedrijven en instellingen om  het belang van het bewegen met elkaar te versterken. 

De G-run is een blijvertje
AKU ook tijdens deze Uithoorns Mooiste weer de G-run over 1 kilometer voor mensen met een beperking. Velen van hen hebben zich in de afgelopen maanden al voorbereid op deze loop en zullen daarom goed voorbereid aan de start verschijnen. De groep die elke dinsdag bij AKU traint wordt steeds groter en naast de stichting Ons Tweede Thuis zijn ook andere organisaties enthousiast geworden om hun cliënten te laten deelnemen. Ook zij zien steeds meer het belang van bewegen. 

Programma 28 januari 2018

10.15 uur -  1 kilometer G-run

10.30 uur -  AH Jos van den berg 1 kilometer GeZZinsloop  (voor jeugd t/m 11 jaar)

11.00 uur -  Van Schie 5 kilometer Loop

11.08 uur -  Takii 10 kilometer Loop

11.08 uur -  Vakantie Makelaar 10 Engelse Mijlen 

Inschrijven
Inschrijven voor  Uithoorns Mooiste de Loop 2018 kan tot 21 januari op www.inschrijven.nl
Daarna op de dag zelf in het clubhuis van de Legmeervogels tussen 9.00 en 11.00 uur.

Informatie over dit geweldige loopevenement kun je vinden op www.uithoornsmooiste.nl