1. faq
  2. contact
  1. Je bent hier:
  2. home
  3. nieuws
  4. verslag deelnemer amsterdam city walk 20...

Nieuws wandelen 10-11-2016

Verslag deelnemer Amsterdam City Walk 2016

Amsterdam City Walk 

Door: Karin de Waal

Het is zaterdag 15 oktober en mijn wekker gaat af om kwart voor zeven. Op andere dagen wil ik nog wel eens op de snoozeknop drukken maar vandaag spring ik mijn bed uit. Ik ga nl. meedoen aan de Amsterdam City Walk! Ik kijk er al weken naar uit: Wandelen in de stad waar ik ben opgegroeid en jaren heb gewerkt en die altijd een bijzondere plek in mijn hart heeft gehouden.
 

Op het Amstelplein begint de reis. Samen met twee andere wandelaars stap ik in de bus. Hoe verder de bus Uithoorn inrijdt, hoe meer bekende gezichten er instappen. En uiteindelijk zit de bus goed vol. En hoe leuk is het om een zingende buschauffeur te hebben? Ondanks de miezerige regen zingt hij ons toe met “oh  island in the sun”. Als hij ons, helaas,  moet verlaten omdat zijn dienst erop zit steekt hij ons nog een hart onder de riem en ontvangt hij van ons een warm applaus. De dag is goed begonnen!

Om 9 uur arriveren we bij het Olympisch Stadion en ontvangen we de eerste stempel op ons startbewijs. Op de atletiekbaan begint dan de 18 kilometer lange wandeling. Ik vind het overweldigend en heel bijzonder om op zo’n historische plek te zijn. Het krioelt er van de mensen en ik vraag me af hoe onze groep bij elkaar moet blijven. Er doen, verdeeld over vier afstanden, 10.000 wandelaars mee.

De tocht voert ons over de Stadionkade, richting Stadhouderskade en vervolgens naar het Frederiksplein waar we de tweede stempel ontvangen. Er speelt een gezellig blaasorkest. Vervolgens lopen we door langs het Amstelhotel en Carré naar de Stopera. Daar besluiten we even een korte stop te houden voor een kop koffie. Daarna volgt voor mij het leukste stuk van de wandeling over de Herengracht, naar de Nieuwmarkt, over de wallen, via de Dam en de Kalverstraat (wie verzint er om zaterdagmiddag met zo'n grote groep door de Kalverstraat te lopen?) en door de Jordaan. Midden in de Jordaan worden er Amsterdamse liedjes gezongen en wordt er door het publiek uitbundig mee gezongen en gedanst. Toen via de Prinsengracht en het Museumplein het Vondelpark doorgestoken waar de we bij de stempelpost werden verrast met een echte zure bom. Heerlijk!  Daar hebben we nog even stilgestaan bij een shantikoor. En toen volgde het laatste stuk richting de finish en mochten we de medaille in ontvangst nemen.  

De 18 kilometer zijn om gevlogen en ik heb genoten. Van de sfeer, de vrolijke wandelaars, de leuke gesprekken, de perfecte organisatie, de muziek onderweg, de aardige vrijwilligers, de saamhorigheid en vooral die bijzondere stad. Mijn zorg dat de groep niet bij elkaar kon blijven, is ongegrond gebleken. Elke keer hebben we even op elkaar gewacht. 

‘s Avonds bel ik mijn dochter. Zij heeft dezelfde route gelopen met een vriendin en ook zij heeft heel erg genoten. Zij is zo enthousiast dat ze vraagt of ik volgend jaar met haar de 26 kilometer wil lopen. Hmmmm, gelukkig heb ik nog een jaar om daarover na te denken……

In elk geval gaan we meedoen aan de Amsterdam Light Tour.  Vandaag zijn de startbewijzen besteld. Weer iets om naar uit kijken!  

Henk en Karel bedankt voor jullie goede zorgen.