1. faq
  2. contact
  1. Je bent hier:
  2. home
  3. nieuws
  4. 25 jaar zorg en zekerheid circuit...

Nieuws algemeen 05-09-2019

25 jaar Zorg en Zekerheid Circuit

Op 3 november start het grootste recreatieve loopcircuit van Nederland, het Zorg en Zekerheid Circuit.

De Olympische gedachte ‘meedoen is belangrijker dan winnen’ blijft in stand en zal worden beloond, maar er zijn ook extra prijzen voor de snelste lopers in de diverse categorieën. Alle deelnemers die aan minimaal 6 lopen deelnemen krijgen na afloop van het Circuit een herinnering.

Voor deelnemers die zich inschrijven voor het hele Circuit ligt traditiegetrouw een hardloopshirt klaar. Die is dit jaar extra speciaal, namelijk een gelimiteerde jubileumeditie!

Goede doelen
Ook dit jaar ondersteunt het Zorg en Zekerheid Circuit een aantal lokale goede doelen. Opnieuw hebben de organisatoren van de 8 lopen drie doelen uitgekozen die mensen met een beperking bewegingsmogelijkheden bieden. Dit zijn:
1. Fietsmaatjes Kaag en Braassem
Samen fietsen op een elektrische duofiets met mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen.
2. De Zevensprong
organiseert creatieve, sportieve en sociale activiteiten ten behoeve van verstandelijke en/of meervoudig gehandicapten.
3. Hafakker Raamwerk
een woongemeenschap voor verstandelijk gehandicapten een speeltuin “de Speelakker” die open staat voor iedereen en een zorgboerderij met rijpaarden.

De Circuitdeelnemers kiezen bij hun inschrijving voor welk doel zij lopen. Elke keer dat zij aan een wedstrijd van het Circuit deelnemen wordt er een bedrag aan het goede doel toegevoegd.

Inschrijving
De online inschrijving voor het Zorg en Zekerheid Circuit is gestart op 1 september via www.zorgenzekerheidcircuit.nl 
Vanaf 1 oktober kan men ook inschrijven via Runnersworld Leiden en de Hardloopwinkel in Noordwijkerhout.

De doelstelling van het Zorg en Zekerheid Circuit is om zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen bij sfeervolle en goed georganiseerde lopen. De organisatie van het Circuit draagt daar een steentje aan bij.

Meer informatie? Kijk op www.zorgenzekerheidcircuit.nl

Hoofdsponsor Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid
"Beweging, gezonde voeding en ontspanning zijn belangrijk voor een gezonde levensstijl. Als zorgverzekeraar pakken we hier een actieve rol, samen met onze regionale partners. Alles om van onze regio een gezonde regio te maken!
Op het gebied van beweging maken we dit seizoen voor de 25e keer het Zorg en Zekerheid Circuit mogelijk. Dit herkenbare loopcircuit telt inmiddels acht gevarieerde lopen.
Dankzij het ZZ Circuit is er in de afgelopen 25 jaar meer verbinding binnen de lokale hardloopwereld ontstaan. Er staat een mooi platform voor beginnende en ervaren lopers. Ieders prestatie geldt en meedoen is belangrijker dan winnen! Dit wordt onderstreept door een groeiend aantal deelnemers.
We worden steeds gezonder!"