1. Je bent hier:
  2. home
  3. nieuws
  4. hardloopclinic voor uithoorns mooiste de...

Nieuws algemeen 01-11-2021

Hardloopclinic voor Uithoorns Mooiste de Loop bij AKU van start

Atletiekvereniging AKU organiseert voor de 38e keer haar jaarlijkse grote loopevenement Uithoorns Mooiste de Loop op 30 januari 2022.
Op de 5 kilometer, 10 kilometer en de 10 Engelse Mijlen (16,1 km) komen de deelnemers langs de mooiste plekjes in Uithoorn en de Kwakel.

Als voorbereiding op deze loop start op woensdag 17 november een loopclinic van 12 weken op de atletiekbaan van AKU.

Clinic hardlopen
Wandelen heb je van jongs af aan geleerd. Bij AKU leren we jou hardlopen. Op woensdag 17 november start op de atletiekbaan van AKU een clinic voor met name beginnende lopers. Iedereen is welkom, ongeacht je leeftijd of ervaring. Gediplomeerde trainers zullen je helpen om sterker te worden en een betere conditie te krijgen.
Na een periode van 12 weken ben je zeker in staat om tijdens Uithoorns Mooiste de Loop de afstand van 5 kilometer te overbruggen en voor een aantal is de afstand van 10 kilometer haalbaar. Gevorderde en meer ervaren lopers zijn uiteraard ook van harte welkom, zij kunnen direct of na enige tijd aansluiten bij de reeds bestaande loopgroepen.

Naast de training op woensdag kun je in overleg met de trainers de mogelijkheid bespreken om op dinsdag- of donderdagavond bij AKU te trainen. Daarnaast krijg je ‘huiswerk’ mee voor een tweede training in het weekend. Aanvang van de trainingen is 19.30 uur.

Wat kun je van ons verwachten
Hardlopen is meer dan een stukje hollen. Wij vinden het belangrijk dat het hele bewegingsapparaat aandacht krijgt. Een uitgebreide warming-up, loopscholing en een gevarieerde looptraining zijn vaste bestanddelen van de trainingen. Maar je krijgt ook voorlichting over lenigheid, spierkrachtontwikkeling, looptechniek, coördinatie, gezonde voeding en goed schoeisel. Een goede geïnformeerde hardloper blijft het blessurespook de baas. Dat is ons uitgangspunt. Sportfysiotherapeuten van Plexus staan klaar om beginnende blessures te behandelen en om voorlichting te geven over blessurepreventie.

Uithoorns Mooiste de Loop 2022
Na een prestatie volgt een beloning. Dat is, naast de voldoening, het aandenken dat je krijgt aan de finish van de loop die plaatsvindt op zondag 30 januari. Naar deze loop werken we met zijn allen toe. Maar de allergrootste beloning krijg je in de vorm van een gezond- en sterk lijf, meer energie en zelfvertrouwen.

De kosten voor deelname aan de clinic van 12 weken bedragen € 50,-, dat is inclusief een startbewijs voor Uithoorns Mooiste de Loop voor de 5 kilometer, de 10 kilometer of de 10 EM, en een mooie herinnering.

Informatie over Uithoorns Mooiste de Loop is te vinden op www.uithoornsmooiste.nl en de website van AKU.
Voor meer informatie kun je kontakt opnemen met Rene Noorbergen, 0655858584.