1. Je bent hier:
  2. home
  3. nieuws
  4. hart voor de medemens, loopclinic op de ...

Nieuws algemeen 26-04-2021

Hart voor de medemens, loopclinic op de atletiekbaan

Vorig jaar oktober heeft atletiekvereniging AKU alle mensen in dienstverlenende beroepen, medewerkers van bedrijven en leerkrachten in het onderwijs uitgenodigd om deel te nemen aan een gratis loopclinic. Deze loopclinic kon destijds helaas niet doorgaan in verband met de tweede lockdown.

Toen was de impact die het coronavirus had al heel groot en dat is sinds november alleen maar toegenomen. Veel mensen zijn getroffen maar de grootste klap was voor mensen in de gezondheidszorg, winkels en bedrijven, leerkrachten in het onderwijs en gemeentelijke instellingen. Voor een aantal van jullie was er ook nog de onzekerheid over je baan, het voortbestaan van je bedrijf.
De voortekenen zijn dusdanig dat we met de snelle toename van het aantal mensen dat gevaccineerd is en wordt, de pandemie onder controle krijgen. Dat betekent ook dat er meer ruimte komt om buiten weer activiteiten te organiseren.

Voor AKU is dat aanleiding om jullie opnieuw uit te nodigen om deel te nemen aan de gratis loopclinic. 

Atletiekvereniging AKU wil zijn waardering voor jullie werk graag praktisch tonen vooral omdat goed blijven bewegen voor iedereen belangrijk is om gezond te blijven en de weerstand te verhogen. De looptrainers van AKU nodigen alle medewerkers van scholen, bedrijven, winkels en instellingen en werkers in de gezondheidszorg in Uithoorn en de Kwakel uit om deel te nemen aan een gratis loopclinic van 12 weken op de woensdagavond, van 12 mei tot en met 27 juli. Deze clinic kan voor een aantal ook een uitdagende voorbereiding zijn op de Kooijman Polderloop die op 29 juli gehouden wordt.

Er wordt op verschillende niveau's getraind, de clinic is dus geschikt voor beginnende en geoefende lopers. De clinic vindt plaats onder leiding van gekwalificeerde en ervaren trainers. In overleg kan er ook op andere momenten getraind worden.
Tijdens de clinic wordt ook advies en informatie gegeven over blessurepreventie, voeding, en geschikte kleding en schoeisel. Daarnaast is hardlopen in een groep gewoon leuk en stimulerend. De trainers hebben intussen veel ervaring opgedaan om met een groep atleten op gepaste afstand op de atletiekbaan te trainen.

De clinic vindt plaats op de atletiekaccommodatie van AKU op sportpark de Randhoorn.
Aanvangstijd: 19.30u.

Voor vragen en informatie:
AKU-trainer Rene Noorbergen, rene.noorbergen@gmail.com, 0655858584