1. Je bent hier:
 2. home
 3. nieuws
 4. jeugdtrainingen weer begonnen!...

Nieuws jeugd 04-05-2020

Jeugdtrainingen weer begonnen!

We kunnen weer trainen!

Na een atletiekstop van meer dan 6 weken kunnen we weer gaan sporten op de atletiekbaan.  Onder de nieuwe rijksoverheid/RIVM richtlijnen mogen vanaf woensdag 29 april  kinderen/jongeren tot en met 18 jaar weer gebruik maken van de sportaccomodaties in  de buitenlucht!

Binnen AKU heeft de TC de voorbereidingen getroffen om onze jeugd verantwoord te laten sporten. Zij hebben sportvormen, trainingen, procedures en tips uitgewerkt en uiteraard de trainers gevraagd om de trainingen weer op te pakken.

Het volledige protocol 'Verantwoord Sporten' is ter informatie hier te downloaden.

We zijn natuurlijk allemaal blij dat we weer kunnen starten, sporten is goed voor de gezondheid van iedereen en zeker voor jongeren, zij hebben te lang stil moeten zitten en hun vriendjes moeten missen. Het is echter duidelijk dat de omstandigheden m.b.t. veiligheid, hygiene en contacten voorlopig nog heel bijzonder zijn.

Voor de jongeren vanaf 13 jaar geldt de richtlijn  dat zij 1,5 meter afstand van elkaar moeten houden, we willen zo weinig mogelijk kontakten tussen de groepen en daarom hebben we besloten om de trainingstijden de komende tijden aan te passen:

 • Alle pupillen trainen op maandag en vrijdag van 18.00u. – 19.00u.
 • Alle junioren trainen op maandag en vrijdag van 19.30u. – 20.30u.
 • de extra trainingen op woensdag onder leiding van Marcel blijven op dezelfde tijden.
 • De Mila-trainingen op dinsdag en donderdag onder leiding van Kees blijven op dezelfde tijden.


Omdat het hek van het sportpark steeds op slot moet blijven is het belangrijk dat iedereen op tijd aanwezig is. Dat betekent dat alle pupillen om 17.55u., 5 minuten voor de start van de training  bij het hek klaar staan en daar staat een trainer om met jullie naar de baan te gaan, om 19.00u gaan we met elkaar weer naar de uitgang.

Alle junioren staan om 19.25u. klaar en gaan om 20.30u. met elkaar naar de uitgang.  Ouders of begeleiders die de kinderen brengen en ophalen, zijn op basis van een bepaling van de overheid niet toegestaan op de accomodatie. Dat betekent dat zij op de parkeerplaats moeten wachten, kunnen gaan wandelen of hardlopen of even naar huis gaan.

We stellen voor dat zo veel mogelijk kinderen met de fiets komen, zij kunnen de fiets meenemen naar de baan.


Veiligheids- en hygieneeisen voor iedereen

 • Voor alles: gezond verstand gebruiken staat voorop
 • Blijf thuis als je een van de volgende symptonen hebt: neusverkoudheid, hoest, benauwdheid, koorts. Blijf thuis als iemand in het gezin koorts heeft (38 graden) of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur klachtenvrij is, mag je je kind weer laten sporten.
 • Blijf thuis als iemand in het positief getest is op COVID-19. Omdat je tot 14 dagen na het laatste kontakt met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je tot 14 dagen van het laatste kontakt thuis blijven.
 • Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoeken.
 • Was voor en na de training thuis je handen met water, minimaal 20 seconden.
 • Vermijd het aanraken van je gezicht, schud geen handen.

 

Algemene richtlijnen en afspraken

 • Deelname aan de trainingen is vrijwillig en niet verplicht. Maak gebruik van de app-groep om aan te geven of je wel of niet naar de training komt, dit is ook belangrijk i.v.m. de indeling van beschikbare trainers.
 • De kleedkamers en kantine blijven dicht. Neem zelf water mee in een bidon en drink niet uit de bidon van een ander. Je kunt gebruik maken van de toiletten maar maak daar i.v.m. hygiene zo weinig mogelijk gebruik van, ga vlak voor de training thuis naar het toilet.
 • Alle materialen die worden gebruikt, worden voor elke training schoongemaakt.
 • Omdat we bij slecht weer (onweer, zware regen) niet het clubgebouw in kunnen, kan het zijn dat een training eerder wordt afgebroken of van te voren al wordt afgelast. Dat wordt via de app-groep bekend gemaakt.
 • De trainingen gaan de hele zomer door aangezien veel jongeren korter of niet op vakantie zullen gaan.
 •  

Technische commissie AKU