1. Je bent hier:
  2. home
  3. nieuws
  4. loopclinic voor uithoorns mooiste de loo...

Nieuws algemeen 10-10-2019

Loopclinic voor Uithoorns Mooiste de Loop 2020

De beste voorbereiding op Uithoorns Mooiste de Loop begint bij Atletiek Klub Uithoorn (AKU).

AKU organiseert voor de 36e keer haar jaarlijkse grote loopevenement op de laatste zondag in januari. Deze keer is de datum 26 januari 2020.
Op alle loopafstanden (5 kilometer, 10 kilometer en de 10 Engelse Mijlen) komen de deelnemers langs de mooiste plekjes in Uithoorn en De Kwakel. 

Als goede voorbereiding voor Uithoorns Mooiste de Loop start over 2 weken een loopclinic op de atletiekbaan van AKU.

Wandelen heb je van jongs af aan geleerd. Bij AKU leren we jou hardlopen. Op donderdag 7 november starten wij op de atletiekbaan van AKU een clinic voor beginnende lopers. Iedereen is welkom, ongeacht leeftijd of ervaring. Gediplomeerde trainers zullen je helpen om sterker te worden en een betere conditie te krijgen. Aanvang van de trainingen is 19.30 uur.

Na een periode van 12 weken ben je zeker in staat om tijdens Uithoorns Mooiste de afstand van 5 kilometer te overbruggen en voor een aantal is de afstand van 10 kilometer haalbaar. Gevorderde en meer ervaren lopers zijn uiteraard ook van harte welkom, zij kunnen direct of na enige tijd aansluiten bij een van de bestaande groepen.
Naast de training op donderdag kun je in overleg met de trainers de mogelijkheid bespreken om op dinsdagavond bij AKU te trainen. Daarnaast krijg je ‘huiswerk’ mee voor een tweede training in het weekend.

Wat kunt u van ons verwachten?

Hardlopen is meer dan een stukje hollen. Wij vinden het belangrijk dat het hele bewegingsapparaat aandacht krijgt. Een uitgebreide warming-up, loopscholing en een gevarieerde looptraining zijn vaste bestanddelen van de trainingen. Maar je krijgt ook voorlichting over lenigheid, spierkrachtontwikkeling, looptechniek, coördinatie, gezonde voeding en goed schoeisel.
Een goede geïnformeerde hardloper blijft het blessurespook de baas. Dat is ons uitgangspunt. Sportfysiotherapeuten van Plexus staan klaar om beginnende blessures te behandelen en om voorlichting te geven over blessurepreventie.

Uithoorns Mooiste de Loop

Na een prestatie volgt een beloning. Dat is, naast de voldoening, het aandenken dat je krijgt aan de finish van de loop die plaatsvindt op zondag 26 januari 2020. Naar deze loop werken we met zijn allen toe. Maar de allergrootste beloning krijg je in de vorm van een gezond en sterk lijf, meer energie en zelfvertrouwen.

De kosten voor deelname aan de clinic van 12 weken bedragen € 65,-, dat is inclusief een startbewijs voor Uithoorns Mooiste de Loop en een mooie herinnering.

Informatie over Uithoorns Mooiste de Loop is te vinden op www.uithoornsmooiste.nl en deze website.
En je kunt kontakt opnemen met Rene Noorbergen via 0655858584.