1. Je bent hier:
  2. home
  3. nieuws
  4. uithoorns mooiste de loop: een prachtig ...

Nieuws algemeen 30-04-2022

Uithoorns Mooiste de Loop: een prachtig loopevenement

Onder heerlijke weersomstandigheden kon Uithoorns Mooiste de Loop weer van start gaan, een aangenaam zonnetje en een frisse wind zorgden voor fijne loop omstandigheden. Maar niet alleen de lopers profiteerden daarvan, ook de vele vrijwilligers op het parcours en de start/finish en de toeschouwers bij de start waren blij met het mooie voorjaarsweer.
Het aantal deelnemers viel zeker in vergelijking met de laatste editie wel tegen maar de organisatie had daar rekening mee gehouden. De verplaatsing naar een andere datum, de start van de meivakantie en de concurrentie van andere loopevenementen waren factoren die een grote rol speelden bij het kleinere aantal deelnemers.
Maar, er stonden nog altijd meer dan 800 lopers aan de start van de diverse looponderdelen. Zij zorgden voor een gezellige drukte bij de starts die mede door het mooie weer met grote belangstelling van de toeschouwers werden gevolgd.

Verloop wedstrijden en uitslagen
Precies om 10.15 uur werd het eerste startschot gelost door burgemeester Heiliegers. De spits werd afgebeten door de Specials die in hun oranje shirts voor een kleurrijk spektakel zorgden. Een groep van 60 lopers had zich op de dinsdagavond bij AKU goed voorbereid op deze loop over ruim 1 kilometer door Legmeer-West. Met ondersteuning en aanmoediging van familie, bekenden en tijdens de loop van een aantal vrijwilligers kwamen zij allemaal vermoeid maar met een brede glimlach over de eindstreep.

Uitslag G-run
1. Peter Bek
2. Bart van Rooijen
3. Richard Velerius

Aan de start van de AH Jos van den Berg GeZZinsloop over dezelfde afstand stonden ruim 80 kinderen aan de start, maar met meelopende ouders, opa’s etc. bestond de groep uit 125 mensen die zorgden voor een vrolijk lint door de wijk. Bij de jongens werd het een spannende strijd tussen 3 AKU-jongens en ook bij de meisjes kwam een AKU-pupil als eerste over de streep.

Uitslag AH Jos van den Berg GeZZinsloop
Jongens
1. Jay van Kempen
2. Roel Verlaan
3. Mika Bakker

Meisjes
1. Suus Hogenboom
2. Lauren van Schie
3. Marieke van de Rotten

Aan de start van de 5 kilometer stonden meer dan 200 lopers aan de start en zij liepen dit jaar over een nieuw parcours waar iedereen na afloop heel enthousiast over was.

Uitslag Van Schie 5 kilometer
Heren 
1. Floyd van Klink
2. Norbert Vis
3. Boris ter Bals
1e AKU-loper: Wouter Voorn

Dames
1. Lindsey Faken
2. Merel van Gaalen-van Loon
3. Judith van der Pluijm
1e AKU loopster Fleur Hofmeister

De grootste groep deelnemers stond aan de start van de 10 kilometer, meer dan 350. Het tempo lag bij de heren al snel heel hoog en dat resulteerde uiteindelijk in een prachtig parcoursrecord van AKU-er Wouter Heinrich.

Uitslag AA Sloop 10 kilometer
Heren
1. Wouter Heinrich 30.46 - Parcoursrecord
2. David Trampert
3. Stefan Wolkers
4. Martijn de Groot AKU

Dames
1. Carmen Ooosterkamp
2. Nathalie Klaassen
3. Claudia Honig AKU

De laatste en langste afstand, de 10 Engelse Mijlen trok ruim 150 enthousiaste lopers. Zij liepen via de Kwakel naar de Vrouwenakker en vervolgens langs het mooiste deel van het parcours, langs de Amstel. Hier stond een stevige wind.

Uitslag Takii 10 Engelse Mijlen
Heren
1. Brent Pieterse
2. Wilfred Verhagen
3. Rene Wiering
1e AKU-loper: Glenn Plieger

Dames
1. Leone de Voogd
2. Aniek Honsbeek
3. Simone Rodewijk
1e AKU-loopster Karin Versteeg

AKU kreeg weer veel complimenten voor de organisatie, de goede verzorging onderweg en kan weer terugkijken op een geslaagd loopevenement.
Volgend jaar gaan we terug naar de laatste zondag in januari, dat is 29 januari 2023.