1. Je bent hier:
  2. home
  3. nieuws
  4. uithoorns mooiste de wandeling 2022...

Nieuws algemeen 31-03-2022

Uithoorns Mooiste de Wandeling 2022

Wandel mee met Uithoorns Mooiste
In onze goede gemeente Uithoorn/De Kwakel zijn vele sport- en culturele activiteiten, waaronder AKU Atletiek en het AKU Wandelsportcentrum, deze laatste organiseert sinds enkele jaren Uithoorns Mooiste de Wandeling.

Traditie
Alhoewel er nog niet van een lange traditie gesproken kan worden willen wij er wel een traditie van maken. Een aantal jaren geleden is het plan opgevat om een wandeling over een aantal afstanden te  organiseren in de omgeving van Uithoorn en de Kwakel, waar een geweldig aantal wandelaars aan deelnamen. Door de pandemie is het helaas een paar jaar niet mogelijk geweest, maar voor dit jaar willen wij weer Uithoorns Mooiste de wandeling op touw zetten.

Wanneer
10 april 2022 is het “AKU Wandelsportcentrum”, Randhoornweg 100, 1422 NE Uithoorn, het start- en eindpunt van deze wandeling. Er is een route van 5 kilometer en een route van 16 kilometer (10 Engelse Mijlen). Inschrijven kan op de dag zelf bij het startpunt. Helaas zijn er altijd kosten aan een dergelijk evenement verbonden, deze hebben wij beperkt weten te houden, te weten €3.00 .

“Met Aku door de historie van Uithoorn”
Zolang er voorraad is, is ook het wandelboek te verkrijgen “Met AKU door de historie van Uithoorn” ter waarde van €6.00.
Een alleraardigst bijzonder boekje waarvan twee kenners van Uithoorn, Peter Schat(foto’s) en Jan Maarten Pekelharing (tekst), hun medewerking aan hebben gegeven. Fraai vormgegeven door Arie Bottinga van Vorm & tekst Uithoorn. 
Laat deze kans op een wnadeling door de historie niet aan u voorbij gaan.

Wandelen
Wandelen, is een bijzonder gezonde activiteit voor lichaam en geest. Mocht u tijdens deze wandeling op de gedachte komen, dit past wellicht bij mij, meld u aan voor een vrijblijvende oriënterende wandeling bij AKU wandelsportcentrum aku-uithoorn.nl/wandelen/aanbod/.
Er wordt gewandeld op woensdag en vrijdagochtend voor beginners en gevorderden. Uit mijn eigen ervaring en die van mede-wandelaars, het zijn altijd bijzonder gezellige ochtenden.

Graag tot 10 april,
namens het AKU Wandelsportcentrum, Fred van de Water