4. aku-corona-cross

Succesvolle Interne 'Corona' Cross Competitie AKU

Helaas zijn door de corona maatregelen alle crosswedstrijden voor de jeugd afgelast. Omdat AKU plezier en actief bewegen hoog in het vaandel heeft staan, hebben de trainers zelf initiatief genomen om een onderlinge cross te organiseren. In deze tijd, waar veel kinderen niet kunnen gymmen of sporten is het juist belangrijk dat er naar de mogelijkheden wordt gekeken om een uitdagend sportaanbod te creëren. Juist nu is fitheid, een goede conditie en sportplezier in bewegen erg belangrijk. Gelukkig mogen de kinderen nog wel steeds met elkaar buiten sporten, daarom hebben de jeugdtrainers van AKU een onderlinge crosswedstrijd georganiseerd.

Jongste pupilen

Bij de jongens mini was het Joeri die tijdens de 3e editie als eerste mini pupil over de finish kwam. Finn finishte sterk als 2e, kort gevolgd door Thiago. Jayden en Ben, die beide hun debuut maakten op de cross, eindigde op een 4e en 5e plaatst. Ryan finishte op een 6e plaats, Finn finishte een plekje voor zijn broer op een 7e plaats. Luuk finishte op een 8e plaats.

Jill kwam bij de meisjes mini als winnares over de finish. Fyleine eindigde heel knap op een 2e plaats, kort gevolgd door Anastasia op een 3e plaats. Jelka won de onderlinge strijd van Roos en kwam als 4e over de streep, op 3 seconden gevolgd door Roos.

Siem liet net als bij de vorige 2e edities zien de sterkste te zijn en kwam ook in de 3e race als winnaar over de streep. Justin maakte er een erg spannende strijd van en finishte heel sterk op een 2e plaats. Abel liep heel goed naar een mooie 3e plaats. Als 4e kwam Joes over de eindstreep, vlak voor Mats, Bram en Ahmed op een 5e,6e en 7e plaats. Stijn (T) kwam sprintend als 8e over de streep, gevolgd door Jay (8e), Thijs (9e) en Stijn (H) op een 10e plaats. Finn finishte op een 11e plaats.

Bij de meisjes pupillen C maakten Rowan en Lize er een hele spannende strijd van om de overwinning. Rowan kwam als winnares over de streep, vlak voor Lize op een 2e plaats. Deliz liep een hele sterke cross en finishte als 3e. Op een 4e plaats eindigde Anna, vlak voor Fenna op de 5e plaats.

B en A Pupillen

B en A pupillen
Bij de jongens pupillen B zorgden Mike en Roel voor een spannende race. Aangezien Jip bij de junioren meeliep, konden de jongens de strijd aangaan om de 1e plaats. Mike liet zien over een sterk eindschot te beschikken en finishte als 1e, Roel finishte na een mooie cross op de 2e plaats. Finn eindigde knap op een 3e plaats. Als 4e kwam Thijs over de finish, kort gevolgd door Ruben op de 5e plaatst, Frederik kwam als 6e over de streep, een plek voor Ingmar op en 7e plaats. Teis kwam strijdend als 8e over de finish.

Bij de meisjes pupillen B was Lea, net als tijdens de vorige twee edities de snelste. Yasmine finishte liep heel sterk en eindigde op een 2e op plek. Evi kwam na een goed ingedeelde race als 3e over de finishlijn. Kyara en Lotte finishte na een spannende eindsprint op een 4e en 5e plaats. Norah finishte als 6e, vlak voor Esmee op een 7e plek en Alicia op de 8e plaats.

Luuk was de sterkste bij de jongens pupillen A1. Ruben V kwam knap als 2e over de streep, gevolgd door Idhant op een 3e plaats. Op de 4e plaatst finishte Ruben Z.

Bij de meisjes A1 won Maud met overmacht haar race. Ze won niet alleen de race in haar eigen categorie, maar ook van alle jongens en A2 pupillen. Suus kwam strijdend als 2e over de finish, een plek voor Joy op de 3e plaats. Op de 4e plaatst eindigde Bregje, vlak voor Jonne op de 5e plaats.  Ayla eindigde op 6e plaats, een plek voor Nida op de 7e plaats.

Bij de jongens A2 was Jay de kampioen en kwam als winnaar over de eindstreep. Op een 2e plaats eindigde Collin, vlak voor David op een knappe 3e plaats. Tim eindigde op een 4e plaats, vlak voor zijn teamgenoten Sebastiaan (5e), Sam (5e) en Tinio (6e).
Emmanuella was de grote winnares bij de meisjes pupillen A2. Nynke liep een hele goede race en pakte de 2e plaats, vlak voor Amara op de 3e plaats. Janey finishte op de 4e plaats, kort gevolgd door Naomi op de 5e plaats en Aranxia op de 6e plaats.

Junioren

Robin liet tijdens de finale wedstrijd nogmaals zijn klasse zien en won met overmacht bij de D1 junioren. Op een 2e plaatst finishte Jip. Na 2 overwinningen bij de pupillen, ging Jip de strijd aan met de junioren. Een zeer knappe prestatie van het AKU talent. Mark en Jonne zorgden met een mooie eindsprint voor een spannende finish. Mark eindigde op een paar honderdste voorsprong op de 3e plaats voor Jonne op de 4e plaats. Indy finishte op een 5e plaats, vlak voor Nick op de 6e plaats en Christiaan op de 7e plaats. Roan eindigde op een 8e plaats, vlak voor zijn trainingsmaatjes Ilian op de 8e plaatst en Casper op de 9e plaats.
Fleur liep bij de meisjes junioren D1 een hele sterke race en kwam als winnares over de streep. Dana kwam sterk als 2e over de finishlijn, voor Isa op een 3e plaats, Noah 4e, Marlou 5e, Sophie 6e en Nienke op een 7e plaats.

Iver was de sterkste bij de D2 en C junioren en kwam als winnaar over de streep, vlak voor Koen op een 2e plaats, Daniel op de 3e plaats en Morris op een 4e plaats. Niels en Ralph maakten er samen een zeer spannende strijd van. Niels kwam als 5e over de streep, vlak voor Ralph op de 6e plaats. Alexandre finishte op een 7e plaats, gevolgd door Thomas op de 8e plaats.

Vera won, net als tijdens de 2e vorige edities bij de junioren met overmacht de cross. Laura eindigde knap op een 2e plaats. Izabelle finishte als 3e, gevolgd door Melinda op een 4e plaats en Nicole op een 5e plaats.

Bij de junioren zorgden de trainers ook voor een mooi strijd. Wolf van Strijen won de strijd van zijn collega trainers en kwam als winnaar over de streep. Sjoerd Zuiderduin finishte op en 2e plaats, gevolgd door Wouter Voorn die de 3e plaats in beslag nam.

Einduitslag

Na drie spannende crosswedstrijden werd het individuele klassement en het ploegenklassement opgemaakt en werden de prijzen uitgereikt.