2. home
  3. verslagen jeugd
  4. emmanuellaamani

AKU atlete Emmanuella Amani Nederlands Kampioen hoogspringen

Tijdens de nationale D-spelen, de Nederlandse Kampioenschappen atletiek voor atleten U13 en U 14 is AKU atlete Emmanuella Amani Nederlands Kampioen hoogspringen geworden. De AKU atlete stond als grote favoriet aan de start, aangezien zij in juni de 2e prestatie ooit had neergezet. Met een hoogte van 1.70 stond Emmanuella 2e op de ranglijst, 1 centimeter onder het Nederlands record.

In het Olympisch stadion kende Emmanuella een moeizame start met een foutsprong op 1.50 meter, maar ze herstelde zich goed. Uiteindelijk ging zij als enigste atlete over een hoogte van 1.60 meter, waarmee ze Nederlandse titel behaalde. Een prachtige prestatie voor de AKU atlete

Bij het speerwerpen meisjes U13 kende Suus Hogenboom een zeer goede dag. Met een worp van 24.24 meter eindigde Suus op een knappe 5e plaats van Nederland. Na 3 worpen had Suus zich geplaatst voor de finale. In de finale hadden de beste 8 atleten nog 3 pogingen, waar de strijd om het brons tot de laatste poging erg spannend was. In de laatste poging kwam Suus tot een nieuw persoonlijk record

Nynke Veen, die als 4e geplaatst was op de 60 meter horden, kende een lastige voorbereiding door een hamstring blessure. Door heel hard werken stond zij uiteindelijke fit aan de start en plaatste zich na de series en halve finale, makkelijk voor de finale. Nynke kende in de finale een zeer goede start, maar viel na de eerste horde iets naar achter, waardoor ze wat tijd verloor op haar concurrentes. Na 5 goede hordenpassage eindigde de AKU atlete op een knappe 5e plaats van Nederland.

Tim Taanman verraste zichzelf met een prachtig resultaat bij het hoogspringen. Tim liet bij het inspringen al zien dat hij makkelijk over zijn pr sprong. Na een goede poging op 1.45 meter ging Tim in zijn 2e poging over een hoogste van 1.50 meter. Met dit nieuwe persoonlijke record eindigde Tim als 9e van Nederland.

Luuk van Manen kwam tijdens  het NK op de 1000 meter in actie. Onder zeer warme omstandigheden liep Luuk vanaf de start gelijk goed voorin in het veld. Tot de laatste meters kon Luuk meestrijden met zijn concurrenten. Luuk kwam na een sterke race als 7e in zijn serie over de finish in een nieuw persoonlijk record van 3.28.59 minuten.

Maud van Kessel liep in het Olympisch stadion de 150 meter en de 1000 meter. Op de 150 meter kwam Maud dicht in de buurt van haar pr en finishte in een tijd van 23.15 seconden. Op de 1000 meter zat Maud na de start ingesloten in de groep, waardoor ze zich niet meteen van voren kon laten zien. Na een sterke eindsprint finishte Maud als 13e van Nederland  in een tijd van 3.31.79 minuten

Bregje Veerhuis stond bij de meisjes U13 aan de start op de 150 meter. Bregje kende in de series een zeer goed laatste deel van haar race en plaatste zich hiermee rechtstreeks voor de finale van de 150 meter. In de finale kwam Bregje dicht in de buurt van haar pr en eindigde als 8e van Nederland.

Jay van Kempen stond in het Olympisch stadion aan de start op de 150 en 1000 meter. Op de 150 meter liep Jay net boven zijn pr en finishte in een tijd van 22.49 seconden. Op de 1000 meter waren de omstandigheden erg zwaar door de hitte. Jay had hier tijdens de warming-up en ook tijdens de race erg veel last van. Helaas kwam hij niet in de buurt van zijn pr en finishte in 3.34.36 minuten.