1. faq
  2. contact
  1. Je bent hier:
  2. home
  3. verslagen jeugd
  4. eerste-wedstrijd-cd-pupillen-meerkamp

Veel PRs voor AKU CD Junioren bij Eerste Meerkamp

Op zaterdag 6 april was de 1eCD competitie wedstrijd voor atletiek in Hoofddorp. Alle junioren kunnen op deze dag in actie komen op looponderdelen ( sprint, horden 800 of 1000 meter) werponderdelen ( kogel, discus en speer ) of springonderdelen (ver en hoog). De AKU delegatie presteerde goed met een groot aantal persoonlijk records tot gevolg!

Door Monique Meering.

Jongens D Junioren

Bij de jongens junioren D waren er veel  1ejaars. Dit betekent voor hen dat ze voor het eerst gaan speerwerpen of hordenlopen. Ook is het gewicht van de kogel bijv. zwaarder dan ze gewend zijn bij de pupillen, ook de afstanden op sprint en horden zijn verder.

De dag werd gestart met een estafette: Robin , Ralph, Morris en Peter gingen goed van start. Ze eindigde in een mooie tijd van 48,68

Iver ging van start op de 1000 meter en de 80 meter sprint. Waarbij Iver met 3.45 een snelle race liet zien, wat meteen een pr opleverde.

Morris liep de 80 meter horden. Deze winter had hij binnen al vaak laten zien dat hij snel was op de 60 meter horden. Morris combineerde zijn snelheid met een goede sprong  over de horden. Een 6eplek als 1ejaars is een prachtig resultaat tussen de vele 2ejaars lopers. Bij hoog verliep het niet zoals hij wilde en kwam hij tot 1.25.

Ralph ging geweldig met hoogspringen, hij behaalde zijn pr met 1.40 en werd 1eop dit onderdeel. Met kogelstoten stootte hij voor het eerst met 3 kilo en kwam tot 6,79.

Peter liep een mooie 1000 meter in 3.59 . Met speerwerpen wist hij zich goed te verbeteren. Hij wierp 3 meter verder naar 20,23

Lars liep ook de 1000 meter, hij bouwde zijn race goed op en hij wist zijn p.r. met 3 seconden aan te scherpen. De kogel is bij de D junioren 1 kilo zwaarder, toch stootte Lars bijna zijn p.r. Ook voor hem dus vandaag prachtige prestaties.

Julius deed tot slot mee aan de 80 meter, kogelstoten en verspringen. Julius stootte 4  keer een prachtige afstand, waarbij de laatste de verste was met 6,38 meter

Meisjes Junioren D

Bij de meisjes D junioren werd de dag gestart met een nieuw estafette team. Maud, Naomi, Lotte en Esmee liepen een prachtige race. Ze werden 1ein hun serie met 35,18  en hadden nog niet eerder zo’n snelle tijd gelopen.

Maud ging meteen verder met verspringen. Met een mooie sprong van 3.78 kwam ze op een 5eplaats uit. Daarna moest ze lang wachten op de 60 meter sprint. De tijd van 9,62 viel wat tegen, want Maud heeft al veel sneller gelopen.

Naomi moest ook lang wachten tussen de onderdelen, maar dat maakte voor haar niet veel uit. Zowel op horden ( 12,86 ) als op sprint liep ze een prachtig p.r

Lotte deed ook mee op horden en daarnaast op de 1000 meter. Ze liep hier een mooie race ruim onder de 4 minuten. Een goed begin van het nieuwe seizoen.
Filia zette maar liefst 3 nieuwe pr’s neer. Met  discus kwam ze met 14,01 op een 3eplaats. Bij hoog ging ze ruim over de 1.25. De sprint verliep geweldig met een tijd van 9,17 is ze hard op weg naar de 8 seconden

Esmee kwam op haar favoriete onderdeel speerwerpen uit. Met maar liefst 27,37 verbeterde ze haar pr met ruim 2 meter en werd ze 1e, ook met kogelstoten werd ze 1e  met een afstand van 9,32

Jongens Junioren C

Bij de junioren C kwamen Jens, Kik , Sjoerd en Wouter in actie. Jens sprong 4,27 ver. Kik worp 18,86 meter. Dit was bijna een evenaring van zijn p.r. terwijl die speer vorig jaar 200 gram lichter was. En voor het eerst op de 100 meter liep Kik een mooie tijd van 15,78. Sjoerd was ook goed bezig. Met kogel een p.r. van 8,85, maar liefst 1,50 meter verder. En ook met discus was het raak . Hij gooide ruim 8 meter verder naar 25,07.
Wouter liep de 100 meter horden in 18,99 ,waardoor hij ruim 1,5 seconde van zijn p.r. afliep.  Bij ver sprong hij voor het eerst over de 4 meter. Met een nieuw p.r. van 4,19. En ook op de 800 meter liep hij ruim 14 seconden sneller dan hij ooit had gedaan.

Meisjes Junioren C

Bij de meisjes gingen bij de C junioren Lois en Jade van start. Lois haalde met hoogspringen net geen nieuw pr en bleef op 1.25 steken. Ze liep voor het eerst op de  80 meter een snelle tijd van 12,22 . En met verspringen ging ze voor het eerst over de 4 meter heen, met een afstand van 4, 06. Jade stootte voor het eerst met een kogel van 3 kg een mooie afstand van 7,67 .

Met de begeleiding van de trainers en de aanmoedigingen van vele ouders hebben de AKU atleten geweldig veel pr’s en mooie prestaties neergezet op deze 1e  CD competitie.