AKU jeugd succesvol tijdens nationale indoorwedstrijden

Zondag 13 maart werd de grootste indoorwedstrijd voor pupillen georganiseerd. In totaal deden meer dan 600 atleten uit heel Nederland mee aan dit evenement. In het prachtige atletiekstadion, Omnisport, was het voor veel atleten een spannende, maar ook een onvergetelijke wedstrijd. AKU reisde met 25 atleten af naar Apeldoorn, waar de talenten van AKU het geweldig hebben gedaan.

Door: Tim Verlaan

Nationale indoorwedstrijd pupillen

Bij de jongens pupillen A1 stonden 4 atleten aan de start. Roel Verlaan kende een succesvolle meerkamp met twee persoonlijke records bij het hoogspringen en kogelstoten. Roel eindigde na 4 onderdelen op een knappe 3e plaats. Mike van Ettinger liep de afsluitende 600 meter zeer sterk en kwam in een nieuw persoonlijk record over de finish. Mike eindigde totaal in de meerkamp als 16e. Finn Bakker was in zeer goede vorm en behaalde op 4 onderdelen drie persoonlijke records. Vooral zijn pr bij het hoogspringen was een grote overwinning. Finn eindigde totaal op een 27eplaats. Thijs van Diemen begon zijn meerkamp goed met een mooi persoonlijk record bij het hoogspringen. Thijs finishte na 4 onderdelen op een 72e plaats.

Jip Hofmijster presteerde zeer goed in Apeldoorn en behaalde 3 persoonlijke records. Een prachtige prestatie van de Kwakelaar en mocht aan het einde van de meerkamp de 2e prijs in ontvangst nemen. Bram van der Lee volgde het voorbeeld van Jip en behaalde een persoonlijk record bij het kogelstoten, het hoogspringen en op de 600 meter. Bram eindigde in de meerkamp als 52e.

Mathies de Wildt behaalde in Apeldoorn een mooi persoonlijk record op de 600 meter. In de meerkamp eindigde hij als 22e. Zijn trainingsmaatje Revi van ’t Schip zat in de uitslag vlak achter Mathies en eindigde knap op de 23plaats, mede door een mooi sprong bij het verspringen.

De jongste deelnemer van AKU, Tyrus Ansano zorgde voor een groot succes door als 2e te eindigen in de meerkamp. Mede door een snelle sprint en een persoonlijk record bij het verspringen mocht hij met trots de beker in ontvangst nemen.  Ben ten Pas behaalde op de meerkamp op alle vier de onderdelen een pr. Ben eindigde door deze goede prestaties op een mooie 8e plaats. Darian Kohinor  maakte, na deelname aan de  clubkampioenschappen bij AKU, zijn debuut op een officiële wedstrijd. Darian presteerde erg goed en eindigde op een 16e plaats.

De meisjes pupillen A1 waren met 7 atletes naar Apeldoorn gekomen. Mede door de enthousiaste aanmoedigingen van hun fans presteerden de meiden erg goed. Robin Haaima liep een sterke 600 meter en kwam in een nieuw pr over de eindstreep en eindigde totaal op de 36e plaats. Lea van de Berg behaalde op de vierkamp 2 persoonlijke records en eindigde in het eindklassement als 51e. Kort achter Lea eindigde Demi Brouwer op een 57e plaats. Demi kwam bij het kogelstoten tot een mooie afstand van 5,01 meter, een nieuw pr. Evi Schoen startte de meerkamp erg goed met 2 persoonlijke records bij het hoogspringen en de 60 meter sprint. Helaas moest zij tijdens de 600 meter de strijd staken door een enkelblessure. Ondanks het uitvallen op de 600 meter eindigde Evi op een 61e plaats. Norah van Goor den Oosterlingh behaalde in Apeldoorn twee persoonlijke records bij het kogelstoten en hoogspringen, in het eindklassement finishte zij als 64e. Kyara Duisdeiker liep een zeer goed sprint en behaalde op alle 4 de onderdelen een pr. Op de meerkamp eindigde ze als 66e. Vlak achter haar trainingsmaatje eindigde Esmee Horlings op een 67e plaats. Esmee behaalde bij het hoogspringen een mooi pr van 0,90 cm.

Bregje Veerhuis, Jonne van Diemen en Suus Hogenboom, die de dag ervoor samen met Maud van Kessel de 2e plaats behaalden in het teamklassement tijdens de Noord-Hollandse crossfinale, stonden in goede vorm aan de start. Bregje eindigde op een 29e plaats met een mooi pr op de 600 meter. Jonne van Diemen behaalde een mooi pr bij het verspringen met een sprong van 3,65 meter. Jonne behaalde een 37e plaats in het eindklassement. Suus Hogenboom liep na een erg druk sportweekend een sterke 600 meter en finishte in een pr van 2.16.38 min. Suus eindigde op een 41e plaats.

Lize ten Pas stond als enigste AKU atlete bij de meisjes pupillen aan de start. Lize noteerde een hele goede meerkamp en scoorde op de 40 meter sprint en bij het kogelstoten en verspringen een persoonlijk record. Lize behaalde in het eindklassement de 27e plaats.

Bij de meisjes pupillen C kende Anna van Diemen een succesvolle meerkamp. Op alle 4 de onderdelen van de meerkamp behaalde Anna een persoonlijk record. Anna eindigde op een 27e plaats. Noraly Kohinor was erg snel op de 40 meter sprint, waar zij een mooi pr noteerde. Noraly behaalde een 30e plaats op de meerkamp.

Nationale D-spelen

Zondag 20 maart was het de beurt aan de D-junioren van AKU die deel mochten nemen aan de nationale D-spelen. De D-spelen zijn de Nederlandse Kampioenschappen voor D-junioren waar atleten zich voor moeten plaatsen op basis van hun persoonlijke records.  Voor de jonge atleten een prachtige ervaring om zich te meten met de beste atleten van hun leeftijdscategorie.

De AKU junioren hebben geweldig gepresteerd met 4 finaleplaatsen. Een mooi succes waar de atleten erg trots op mogen zijn. Mede door de goede begeleiding van trainer/coach Marcel de Jong kunnen de atleten terugkijken op een mooie dag.

Robin van Montfoort stond op de 600 meer vooraf als 16e op de nationale ranglijst. Robin wist dat hij sterk moest starten op de indoorbaan om zo mee te kunnen gaan met zijn concurrenten. Op de 200 meter baan is het lastig inhalen, door de krappe bochten, waardoor een goede positie erg belangrijk is. Robin startte geweldig en kon zijn race een goed vervolg geven. Een sterk laatste deel van de race leverde Robin een knappe 5e plaats van Nederland op, waarbij hij 6 seconden van zijn oude toptijd afhaalde. Een mooie prestatie wat de AKU atleet veel vertrouwen zal geven voor het outdoorseizoen.
Op de 60 meter horden liep Robin een nette race en kwam dicht in de buurt van zijn persoonlijk record. Robin eindigde op een 9e plaats, wat hem net geen finaleplaats opleverde.

Amara Blondeau is zich dit seizoen meer gaan richten op de sprint. Naast de algemene trainingen doet zij een specifieke sprint/hordentraining bij AKU, wat de vruchten begint af te werpen. Na een snelle race in Assendelft begin maart stond de AKU atlete met vertrouwen aan de start. Na een goede start kwam Amara als 6e over de finish in een mooi persoonlijk record 9.55 seconden.

Fleur Hofmijster, die naast de algemene trainingen op dinsdagavond (sprint-horden) en op woensdagavond (middenlange afstand) specifieke trainingen volgt, stond aan de start van de 1000 meter. Tijdens de regionale cross wedstrijdenliet Fleur al zien dat ze goed in vorm was. De week voor de D-spelen eindigde Fleur, na 3 regionale voorrondes op een 8e plaatst tijdens de crossfinale, een wedstrijd waar de beste atleten uit Noord-Holland, Flevoland en Utrecht de strijd met elkaar aangingen. In Apeldoorn bevestigde Fleur haar vorm, door meer dan 13 seconden van haar persoonlijk record af te lopen. Fleur kwam na een geweldige race als 7e van Nederland over de finish.

Nynke Veen, die met haar hordentechniek tijdens het jubileum van AKU veel indruk maakte op Olympisch atleet Gregory Sedoc, stond vooraf aan het NK als 9e geplaatst. Begin maart blesseerde Nynke zich helaas tijdens een indoorwedstrijd in Assendelft. Hierdoor heeft de AKU atlete aangepast moeten trainen, maar kon zij mede door de goede medische begeleiding vanuit Plexus Uithoorn toch van start gaan. In de series van de 60 meter horden kwalificeerde Nynke zich rechtstreeks als 2e voor de halve finale. In de halve finale kwam Nynke dicht in de buurt van haar persoonlijk record en plaatste zich hiermee voor de hordenfinale. In de finale finishte Nynke op een knappe 8e plaats van Nederland.

Tim Taanman kwam tijdens de D-spelen op 3 onderdelen in actie. De AKU atleet begon zijn lange dag met de series van de 60 meter sprint. Tim noteerde begin maart in Assendelft al een persoonlijk record op de sprint en verbeterde in de series zijn pr naar een tijd van 9.47 seconden. Helaas liep Tim op de sprint net de halve finale mis. Na een mooi resultaat op de sprint moest Tim zich al snel voorbereiden voor de 600 meter. Tim mocht gelijk in de 1e serie van start en kwam na een mooie race als 2e over de finish, waarbij hij 7 seconden sneller was dan zijn vorige record. Alleskunner Tim sloot de dag af met zijn geliefde onderdeel verspringen.  Na een ongeldige eerste poging sprong Tim in de laatste en beslissende poging naar een geweldige afstand van 4.07 meter. Een prachtig resultaat waarbij hij niet alleen voor het eerst over de 4 meter sprong, maar zich ook kwalificeerde voor de finale verspringen. In de finale kwam Tim weer tot een goede sprong (3.93 meter) en eindigde op de 11e plaats van Nederland.

Trots

AKU is erg trots op alle prestaties van de jonge talenten. Het is mooi om te zien hoeveel enthousiaste atleten deelnemen aan de wedstrijden en dat de specifieke trainingen hun vruchten beginnen af te werpen, gezien de geweldige prestaties tijdens de nationale indoorwedstrijden in Apeldoorn.
In april en mei staan voor de pupillen en junioren de eerste outdoorwedstrijden op het programma