1. Je bent hier:
  2. home
  3. verslagen loopgroep
  4. aku-goes-11steden

AKU-lopers lopen 216 km lange non-stop estafet


Op 10 en 11 juni hebben 8 lopers en 4 begeleiders als team namens Atletiek Klub Uithoorn (AKU) meegedaan aan de 2de editie van de Decathlon Elfsteden Estafette. Deze non-stop loopestafette over 216Km ging dwars door de Provincie Friesland langs de traditionele Friese ‘elf steden’, inclusief het beroemde bruggetje in Bartlehiem.
Door: Esther Visscher

Op vrijdagavond 20:56 startte het eerste team, bestaande uit Jaap Bouwmeester, Atie van Oostveen, Huub Jansen en Esther Visscher onder de begeleiding van Theo van Rossum als chauffeur en Arie van Oostveen als fietsnavigator in Leeuwarden aan de eerste etappe. In blokken van 2 kilometer werden de eerste 70 kilometer afgelegd via Ijlst en Sneek (Snits) naar Oudemirdum.

Hier werd de groep afgelost door het tweede team, bestaande uit lopers Ronald Velten, Karin Versteeg, Baukje Verbruggen en Harry Langeveld en begeleiders Frits Velten en Hans Versteeg. Zij stonden om 03:30 uur ’s nachts te popelen om het ‘stokje’ over te nemen voor hun eerste deel van de estafette.
Via Stavoren, Hindelopen, Workum, Bolsward werd eveneens 70 kilometer afgelegd om het stokje in Harlingen weer door te geven aan het eerste team dat het naar Bartlehiem bracht.

Hier wisselde de teams nog een keer voor de laatste etappe van naar Dokkum en terug naar Leeuwarden.Vlak voor Leeuwarden kwamen de teams weer samen om als 1 team het laatste stukje te volbrengen en na 216 kilometer en 19 uur 39 minuten en 26 seconden te finishen in Leeuwarden.

Na het overhandigen van de stempelkaart kon het welverdiende elfstedenkruisje in ontvangst worden genomen en de topprestatie worden gevierd… U begrijpt, het bleef nog lang onrustig in Leeuwarden!

VIDEO-IMPRESSIE