Samen fit!

Op donderdagavond 3 augustus was de 29e Polderloop van start gegaan. Na het succes van vorig jaar heeft de AKU in samenwerking met Ons Tweede Thuis ook dit jaar weer een G-run georganiseerd. Aan de G-run deden 24 lopers mee en 16 begeleiders mee van Ons Tweede Thuis.  

Door: Esther Visscher

De polderloop kleurde weer oranje met de lopers van Ons Tweede Thuis. Het (ons) zonnetje was aanwezig, wel een stevig briesje, maar ach dat kunnen de goed getrainde lopers wel hebben. Het eerste stuk hadden de lopers de wind pal tegen, het advies was dan ook rustig starten en het laatste stuk versnellen en vooral niet vergeten:  lachend over de finish! Het rustig starten was voor sommige nog wel wat lastig, maar dat zal vast te wijten zijn aan de gezonde portie wedstrijdspanning en enthousiasme. Jason ging er als een speer vandoor maar wist dat, heel knap, vast te houden en kwam na 1,6 km als eerste over de finish! De eerste dame werd nog omgeroepen door de speaker, maar helaas liep zij mee als begeleider en dan telt dat niet ;)

Na de G-run ging de 4 kilometer van start. Hieraan deden ook 6 lopers mee die hadden mee gedaan aan de G-run. Even bijkomen, en weer door…. een knappe prestatie! Naast de lopers van de G-run deed de begeleiding ook mee aan de 4 km en de 10 km.

 

Over loopgroep Ons Tweede Huis
De loopgroep Ons Tweede Thuis bestaat uit cliënten, begeleiding en familieleden van Ons Tweede Thuis.  De loopgroep traint iedere dinsdagavond van 18.15 tot 19.30  bij Atletiek Klub Uithoorn onder begeleiding van gecertificeerde trainers. Deze trainingen worden mogelijk gemaakt door een subsidie van fonds gehandicaptensport.