1. Je bent hier:
  2. home
  3. verslagen loopgroep
  4. lopersweeked-2019

Lopersweekend 2019

Afgelopen weekend was het weer tijd voor het jaarlijke Atletiek Klub Uithoorn (AKU) Lopersgroep Weekend. Een jaarlijks terugkerende traditie waarbij gezelligheid en sportiviteit hand in hand gaan! Dit jaar was het bijna een thuiswedstrijd met een verblijf in Heemstede en een wedstrijd op de Zaanse Schans!

Door: Harry Langeveld

Op vrijdagavond vanuit mijn werk naar Heemskerk: het was dan eindelijk weer het jaarlijkse AKU hardloopweekend. Helaas te laat om het plezier van de middagborrel mee te maken. In de mooie Stayokay (gevestigd in een kasteel) heerlijk gegeten van het overvloedige en het goede eten.

Daarna hebben we ons overgegeven aan de Keez – koorts. Vorig jaar vonden we het nog wat nieuw en onwennig maar dit jaar gingen we helemaal los. De tijd vloog om en voor we het wisten was het al na 12 uur: hoogste tijd om naar bed te gaan: de komende dagen zou er nog een zwaar programma volgen.

Zaterdagochtend zijn we gelijk begonnen met een hardlooptraining onder leiding van Jaap. Hoewel alles nat was, viel er gelukkig geen nieuwe regen. Aansluitend snel ontbeten: sorry voor de andere gasten, de volgende keer gaan we eerst douchen….

Na het omkleden stonden de boog, pijlen en doelschijf al klaar: dat valt nog niet mee om de roos te raken! Maar al doende leert men. Ook hier konden we het competitieve niet laten en was er een serieuze strijd. En gelukkig konden we de pijlen die over het doek verdwenen ook nog terugvinden.

Nadat er wederom voor de inwendige mens was gezorgd werd er een fietstocht afgelegd. Hierbij gingen we door de duinen van Wijk aan zee en Castricum. Gelukkig konden we nog wat drinken bij Gasterij Kruisberg. Wat kan zo’n beker chocolademelk dan lekker smaken. Bij het laatste stukje naar de Stayokay helaas wel wat regen gehad.

’s Avonds hebben we het ons goed laten smaken bij Het Dorrup: een gezellig eettentje in het hart van Heemskerk.

Bij terugkomst in de Stayokay was er muziek en gingen de beentjes van de vloer. Hoewel het ook hier gezellig gingen we toch bijtijds naar bed: de volgende dag stond er weer een hardloopwedstrijd te wachten. Dit keer was het in de Zaanse Schans. Hier kon een 5- of 10 km gelopen worden. De weersomstandigheden waren ideaal en gelukkig geen last gehad van de regen. Eerst werd er gelopen langs de Zaan, vervolgens nog een stuk door de polder om uiteindelijk te finishen bij de Duitse en Japanse toeristen. Nog nooit ben ik onder toeziend oog van de toeristen gefinisht. Weer een nieuwe ervaring. Iedereen was tevreden met zijn geleverde prestatie. Nadat we in de kantine nog wat gedronken hadden was helaas het hardloopweekend weer voorbij. Moeten we weer een jaar wachten tot het volgende hardloopweekend die ook dit keer wordt georganiseerd door Karin Versteeg en Theo Van Rossum.