1. Je bent hier:
  2. home
  3. verslagen loopgroep
  4. bevrijdingsvuur-estafette-2018

Bevrijdingsvuur Estafette 2018

Door Jos Lakerveld

Vrijdag 4 mei vertrokken we met 22 AKUers vanaf het gemeente huis naar Wageningen voor het ophalen van het bevrijdingsvuur. Eenmaal in Wageningen kregen wij ons shirt en een opstel nummer. Terwijl we net van het aanmeld terrein afliepen kwamen we de waarnemend burgemeester met zijn vrouw tegen die de moeite hadden genomen om naar Wageningen te komen om ons daar uit te zwaaien! Echt top! We waren als 53ste gemeente aan de beurt en stonden naast onze buurgemeente Aalsmeer. Om ongeveer 12.35 uur kregen wij het vuur overhandigd en vertrokken we vanaf het 5 Meiplein.

Na een paar honderd meter stond de bus en vanaf dat moment begon de estafette naar Uithoorn . We waren met twintig lopers en liepen in 4 groepen elk ongeveer 2km Dus in totaal liep iedereen rond de 20km.Wim en Jos hebben de volle 78 km gefietst als route aangever en als bescherming voor achter op komend verkeer.

We vertrokken een half uur eerder uit Wageningen dan vorig jaar en lagen van het begin af aan voor op ons schema.De lopers liepen geweldig op schema en iedereen genoot van het evenement. Ook na ettelijke uren was er weinig te merken van enige terugval en was het enthousiasme nog volop aanwezig.omdat iedereen zo goed liep zouden we veel te vroeg in Uithoorn aankomen.

We hebben daarom in Mijdrecht een stop gemaakt en zijn daar vandaan vertrokken naar de Amstelhoek om vanaf daar met zijn alle naar het gemeentehuis te lopen. We werden daar op gewacht door de burgemeester en een hele grote groep mensen die daarvoor mee hadden gedaan aan een door de AKU georganiseerde bevrijdings wandeling. Deze wandeling,dit jaar voor het eerst, was een groot succes met ongeveer 120 deelnemers.

Nadat Wil het bevrijdings vuur had overhandigd aan de burgemeester werd iedereen,lopers en wandelaars, Door de burgemeester uitgenodigd voor een ontbijt op het gemeentehuis. Een mooie afsluiting van een bijzondere nacht! 

Foto's van de 4 mei herdenking en de bevrijdingsestafette vanuit Wageningen naar Uithoorn staan in het Gemeente Uithoorn online fotoalbum op Flickr. www.flickr.com/photos/gemeenteuithoorn/albums