Een topdag!

Door: Fred & Ruud
Na een behoorlijk vlotte start hebben de warmte, de niet optimale voorbereiding en de afspraak er vooral van te gaan genieten vandaag het tempo wat gedrukt. Het resultaat was een gezamenlijke finish op de Peperstraat van twee zeer tevreden lopers. Een topdag! Fred & Ruud

Foto credits: Damloop.nl

Lopen voor KNGF Geleidehonden

door: Ronald Velten
Dit jaar was mijn 11e Dam tot Damloop en naar later bleek mijn 100e officiele wedstrijd.  Na jaren via mijn werk te hebben gelopen  (voor oa. Stichting Semmy) had ik besloten dit jaar het team van KNGF Geleidehonden te versterken. 

KNGF Geleidehonden leidt sinds 1935 geleidehonden op voor blinde en zeer slechtziende mensen. Sinds enige tijd zijn daar meerdere typen honden, zoals de assistentiehond, autismegeleidehond en buddyhond bijgekomen. Ongelooflijk goed en belangrijk werk; dat ieder support en steun kan gebruiken! Dus die keuze was snel gemaakt.

Bijkomend voordeel van het lopen voor een goede doel is de 'vroege' start om 11:15. Dit is net na de wedstrijdlopers, waardoor het parcours nog niet heel erg druk is; nadeel was wel dat ik dus om 08:30 in de tram richting Amsterdam zat, om op tijd te zijn voor het ophalen van het startnummer en de teamfoto ...

Bij aankomst in Amsterdam trouwens nog wel even moeten zoeken naar 'mijn' PostNL truck; want die stonden dus niet op het Stationsplein / Prins Hendrikkade zoals afgelopen 9x, maar boven achter het Centraal Station op de nieuwe busterminal. Volgende keer toch even de informatie nalezen en niet vertrouwen op ervaring :-)  

Na het verzamelen van alle 50 (!) KNGF Geleidehondenlopers en speech van directeur gingen we vervolgens richting start. De sfeer en massaliteit blijft uniek voor een loopevenement in Nederlands. Mede daardoor, en ondanks de drukte, is de Dam tot Damloop toch nog steeds een van mijn favoriete wedstrijden in Nederland.  

Mijn plan was om op een tempo van 05:00 te starten en dit vlak vol te houden. Met een 04:50 over de eerste 10Km ging het zelf iets beter dan gepland, maar na 10Km moest ik toch het tempo een beetje terug laten zakken. De warmte en het gemis de nodige echte duurbasis mis na al het blessuregekwakkel maakten het toch net wat zwaarder dan gehoopt.  Gevolg was ook dat ik de #1 positie voor KNGF moest overdragen aan een andere KNGF-loper die mij wel erg makkelijk voorbij ging. Aansluiten was dus helaas geen optie ... 

De laatste 6Km in een 05:05 tempo afgerond om als 462e van de 3520 charity runners (en 2e KNGFer) te finishen in een nette 1:19:13. Niet in de buurt van mijn PR, maar gezien de omstandigheden goed genoeg voor dit keer. Een ding is zeker volgend jaar sta ik er weer! 

Ps. mocht je nog willen sponsoren dan kan dit tot eind deze week via: https://www.actievoorgeleidehonden.nl/actie/ronald-velten

-R

Foto credits: KNGF Geleidehonden

Goede tijden AKU lopers bij Dam tot Dam!

Door: Rene Noorbergen
Afgelopen zondag deden maar liefst 20 AKU-ers mee aan de 32e editie van de Dam tot Damloop, het grootste eendaagse loopevenement in Nederland. In  wederom een ongeëvenaarde sfeer legden ze allen succesvol de 10 (warme) Engelse mijlen van Amsterdam naar Zaandam af.  Voor sommige was het hun dam tot dam debuut, voor andere hun 10e keer en voor een aantal 'slechts een korte training' richting hun marathon later dit jaar :-) Maar zonder uitzondering allemaal een prestatie waar wij als trainers trots op zijn! 

UITSLAGEN
Fred Scholte - 1:12:54
Ruud Steenbergen - 1:12:54
Huub Jansen - 1:15:52
John Celie - 1:19:09
Ronald Velten - 1:19:13
Harry Schoordijk - 1:19:29
Jaap Bouwmeester - 1:19:51
Esther Visscher - 1:20:50
Ad Kempen - 1:22:22
Jorrit Koek - 1:23:37
Harry Langeveld - 1:24:44
Eric ten Veldhuis - 1:25:0
Irene Kleijn-van Ameide - 1:28:01
Michel Oevering - 1:29:01
Roel Groen - 1:34:40
Lilian Haarmans - 1:39:53
Mariska van der Veer - 1:53:13
Natasja Jongen - 2:07:09
Ina Sprenger - 2:07:12