1. Je bent hier:
  2. home
  3. verslagen loopgroep
  4. yes-i-am-an-iron-man

Yes I Am An Iron Man

Wales, 9 september 2018 een dag om nooit te vergeten , hoe mooi is het om je doel te bereiken !!

Door: Ad Kempen

Na 9 maanden intensief trainen er maximaal voor te gaan! Aan voorbereiding, daar kon het niet aan liggen .

200 km 🏊🏼
5.500 km 🚴🏼
1.500km. 🏃🏻


Donderdag vertrokken we richting Wales met Rene Noorbergen mijn trainer coach. 's Middags nog een lus van 70 km parcours verkend met Carla van Rooijen , een gaaf maar zeker ook uitdagend en zwaar parcours was de conclusie.

Vrijdag nog stukje gezwommen. De watertemperatuur was ~16 graden; lekker fris. maar goed te doen. Voor de rest spullen opgehaald, relaxen, eten en slapen en daarna gezellig gegeten met Carla en familie.

Zaterdag fiets en tassen ingeleverd. En de zenuwen een plekje geven. ’s Middags arriveerden mijn liefste toeschouwers Kim, Kelly en Fleur
We wilden het graag samen ervaren. Echt super!

En dan ..... Zaterdag 9 September.

04:00 De wekker ging om 4 uur. Rustig wat eten en 4 keer op de wc gezeten ... gezonde spanning noemen we dat maar 😜

06:00 Vervolgens richting park fermee de en de laatste instructies van Rene: let op je voeding! Alles was al 10 keer doorgenomen maar toch ....
Daar gaan we dan!  Tijd om naar strand te lopen, dat was 1km. Ook terug om straks weer bij je fiets te komen na het zwemmen!

06:30  Ondanks het vroege tijdstip staan er al duizenden mensen langs het parcours! En tussen al die toeschouweres kom ik onverwacht mijn meiden tegen! Na deze geknuffeld te hebben ben ik naar voren gedrongen naar het snelste startvak.

06:50 Het volkslied van Wales voor de start wordt gespeeld, met resultaat dat menig Wales man stond te janken ....wat geweldig!! Indrukwekkend, KIPPENVEL.

07:00  YES ik mag zwemmen, Ik was er zo klaar voor!  De roling start was goed, ik lag lekker vrij in het water en kon lekker mijn eigen race zwemmen.
30 min op de eerste lus, ff strand op en gelijk de 2e lus. Eindtijd: 1:02:00 .... een absolute super tijd en een instant heerlijk gevoel! Vervolgens pak uit, schoenen aan en 1km lopen naar het wisselpunt naar mijn fiets. De totale transitie kostte mij 12 min. Niet slecht! 

08:09 Hup op de fiets veel wind en geen meter vlak. Ik moest bijn 2.500 hoogte meters overwinnen. Een ultieme combinatie van genieten en afzien in een super mooie omgeving. Ik heb er nog steeds geen woorden voor gevonden.

Ik had goed geluisterd naar Rene: dus ieder half uur 100ml kerozine van NurtiD. Een absoluut super spulletje van Eric van der Linden.  En daarnaast veel water .... 0,5 liter per uur. Gelukkig lukte dat goed!

Na 160 km fietsen was ik er wel klaar mee, maar dan kom je in Saundersfoot; 3 klimmetjes van 16 %. Het leek wel de Alp d'Huez, zoveel toeschouwers en wat een boost gaf dat! Vervolgens afdalen naar Tenby en wisselen naar lopen, in park Ferme kom ik Carla nog tegen geef haar en zoen en wens haar succes, op naar de afsluitende marathon. Totale fietstijd 06:18:00

14:39 Tijd om te starten aan het laatste onderdeel ... nog maar 42,2Km hardlopen en ik ben een Iron Man. De start ging heerlijk en in de 3e bocht stonden mijn trouwe fans Kim, Kelly en Fleur gaf ze een knuffel en ging door. Wat een momentje! Coach Rene gaf me nog wat tips met de belangrijkste 'niet te hard hè ...!!"

De eerste 21km ging prima. Het parcours was pittig met 500 hoogte meters in totaal. En die gingen mij in de laatste 2 rondes wel wat opbreken. Op de stijle stukjes moest ik dan ook wandelen, wat meteen een goed moment was om weer kerozine en water te drinken....

Ondanks dat het zwaar was, was het op ent op genieten. Wat een feest kunnen die Walesman ervan maken. Jong en oud stonden iedereen aan te moedigen. Wat een sfeer!! Met nog 1 ronde begon ik er echt in te geloven.... ik ga HET G.E.W.O.O.N. DOEN!!!  Rene riep nog: 'koppie erbij houden!!!'  
Uiteindelijk 04:11 op de marathon. Absoluut een prima tijd, meer zat er gewoonweg niet meer in.

18:50 Laatste 500 meters met tranen en zoveel emotie.  Met mijn meiden aan de finish lijn en dan de legendarische woorden van de speaker:

Ad Kempen you are a IRONMAN!!


Uiteindelijk met eindtijd van 11:50:17 absoluut tevreden en ben ik 10e van de 226 in mijn leeftijdsklasse 50 geworden en 273e van de 1972 mannen.

Veel dank aan
Rene Noorbergen
Peter Zijerveld
Stefan Verheijen
Driek Van Rijn
Jan Vd Meer
NitriD Eric Vd linden